skrbaa.blogg.se

Här kan du läsa om allt som händer i mitt liv!

SKITFILM

Kategori: Allmänt

Påskmiddagen smakade riktigt bra och både jag och Simon höll på att spricka så mycket mat vi åt!

Nu tvingar Simon mig att se en film som heter The dictator. Det har snart gått 30 och jag tror inte jag klarar av mer, alltså jag har bog aldrig sett en sämre film!! Imorgon kväll är det min tur att välja film, tur det!

PÅSKMIDDAG

Kategori: Allmänt

Idag åkte vi till kvantum för att handla lite till påskmiddagen. På vårat matbord senare idag kommer det bland annat att finnas köttbullar, korv, kokt ägg med majonäs och räkor, kokt potatis, potatisgratäng och lammstek. Håller nu på att förbereda lammet, kryddat med
rosmarin, timjan, vitlök och honung, och vi får hoppas att det blir bra! :D

HAHA SÅÅ SANT

Kategori: Allmänt

PROMENAD PÅ ISEN

Kategori: Allmänt

Blev en härlig promenad i solen tillsammans med Simon förut. Vi åkte som sagt till stan och tog en promenad på isen och det var riktigt härligt att se att det var så många ute. :) Var mkt roligare och skönare att gå ute på isen än på vägarna här runt vårt område så imorgon kanske vi åker dit igen och går en promenad :)

Hey sunshine

Kategori: Allmänt

Imorse gick jag upp runt nio och sen så gick jag upp till Harry och gav honom mat och så umgicks jag lite med honom. :) Efter det så gick jag ner till oss igen och så åt jag och Simon frukost samtidigt som vi tittade på ett avsnitt av Top Gear. Har precis kollat på några avsnitt av 90210 och vi ska strax gå på promenad. Är ju så fint väder ute så känns dumt att vara inne.. Vi ska nog ta bilen in till stan och så ska vi gå runt där, förmodligen på isen :)

MYS

Kategori: Allmänt

Är nu uppe hos Linnea och hälsar på Harry! Vi ligger nu i sängen och kollar tv tillsammans, åh så mysig han är! :) Ska vara här ett tag till och sen ska jag ner till Simon igen. Vi ska nog se en film och sen sova :)

Mar. 28, 2013

Kategori: Allmänt

Sitter nu i bilen med Simon påväg hem från flygplatsen. Simon körde Adde till flygplatsen och jag följde med som sällskap :)

Simon och jag var och handlade förut och det var väl inte det bästa beslutet vi gjort. Var smockat med folk!! Inte tänkte vi på att alla skulle storhandla idag såhär inne påsk... Efter att vi varit och handlat så gick vi ut på en promenad, så härligt när det är fint väder :) När vi kommer blir det att fixa mat och bara mysa i soffan :)

FÖRSÖKSKANIN

Kategori: Allmänt

Nu när vi är lediga några dagar så passade Linnea på att åka hem till Övik några dagar. Även hennes rumskompis ska vara borta dessa dagar så jag och Simon ska ta hand om hennes katt Harry :D Vi ska gå upp till honom snart och se hur han har det. :)

Simon är ju allergisk så jag tänkte att vi kunde experimentera lite. Hehe vet dock inte om Simon gillar min idé.. Jag tänkte att han får följa med upp och se om han reagerar på Harry och blir sjuk eller nu vad man ska kalla det. Sen ska vi köpa allergitabletter och se om det hjälper. Och hjälper det så tänkte jag att vi kanske kan ta ner Harry till vår lägenhet så att han(och vi) får lite kul sällskap :)

Jag hade gärna också velat köpa en luftrenare och prova eftersom väldigt många som är kattallergiker har köpt en sån och inte har några alls problem med katten sen men det får vänta tills nästa gång ;) Först är det ju bra att se om tabletter hjälper :)

Ledig fram till tisdag, jippi!

Kategori: Allmänt

Tentan imorse gick bra och jag är nöjd :) Jag vet att jag har en poäng fel och så har jag säkert lite slarvfel här och där men jag har nog inte gjort några stora fel. Maxpoäng vad 25 och godkänt var 12 så jag kan nog säga nu direkt att jag har ett G, skönt! :) Efter tentan gick vi ett gäng till kinaresturangen som ligger på skolan och käkade. Det var riktigt smarrigt och nu, 4 timmar senare, är jag forfarande hur mätt som helst! 
 
Simon gick precis iväg till Stil för att köra Squash med Adde och då blev jag sugen att följa med så jag tog på mig träningskläderna och började gå dit tillsammans med Simon men efter 10 meter så ångrade jag mig och vände hem igen.. Hahah.. Men är ganska så trött så tänkte att jag skulle vila lite istället och ta det lugnt innan vi ska till Lisa och hänga :) Får träna hårt imorgon istället! Är ju ledig fram till tisdag så har tänkt passa på att träna lite :) Dock är det tråkigt att Stil har stängt fre-lör pga påsk men jag får försöka gå promenader(om jag inte får skoskav..) och träna själv hemma :)
 

Mar. 27, 2013

Kategori: Allmänt

Idag är det dags att skriva tenta! Vi har 5 timmar på oss, kl 9-14, men om det är liknande tenta som tidigare år så lär jag nog sitta runt 1,5-2 timmar. Skönt att man inte behöver stressa och verkligen har god tid på sig. Kan ju komma någon fråga man inte vet och då har man ju några timmar på sig att leta upp det i boken om det möjligtvis står där :)

Efter tentan får jag se om jag ska träna något. Blir isf att träna själv för går inga bra pass.. Jag gillar verkligen inte att träna själv, så svårt att pusha sig själv.

Ikväll runt kl 18 ska vi ses ett gäng hos Lisa och käka mat tillsammans samtidigt som vi har bokcirkel. Vi ska då snacka om boken Insurgent :) En riktigt bra bok!

VÅFFLOR x2

Kategori: Allmänt

Igår var det våffeldagen och då är det ju ett måste att äta våfflor. Vi satt hemma hos Jenny och pluggade igår så då käkade vi våfflor med grädde och sylt till lunch. Och åh så gott det var!

Eftersom Simon inte åt våfflor igår så var han sugen på det idag till middag och så fick det bli. Dock åt vi inte med sylt och grädde utan vi hade jordgubbsgräddglass med färska jordgubbar till. Det var riktigt gott, godare än igår faktiskt. Tror det var glassen som gjorde det, den var perfekt till! :) Simon gjorde liite för mycket smet så vi båda är verkligen proppmätta nu! Jag vet inte riktigt hur många jag åt, tappade räkningen efter fyra.. Så nu är jag ganska så trött på våfflor! ;)

NYA ROUTERN FUNKAR PERFEKT!

Kategori: Allmänt

Ser ni hur bra vårt internet är eller?! Det ska vara 10 Mbit/sek både upp och ner och som ni ser har vi ganska så mkt mer, tack Lunet!

DAGENS SHOPPING

Kategori: Allmänt

Idag har jag, Linnea och Lisa suttit hos Jenny och tentapluggat. Vi gick igenom lite gamla tentor och det känns faktiskt bra inför imorgon. :)

När vi kände oss klara med plugget så kom Simon och hämtade mig, Linnea och Jenny och så åkte vi till Storheden. Jag och Simon skulle dit för att köpa en ny router och jeans till mig och Linnea och Jenny ville till stadium outlet :)

Simon och jag hittade en riktigt bra router så nu hoppas vi att vårt internet kommer funka bättre :) Köpte även ett par hörlurar till mig efter jag på något sätt lyckats tappa bort dem.. På HM köpte jag två par jeans, ett par svarta och ett par typ militärgröna :)

När vi sen skulle hjälpa Linnea välja jacka inne på stadium så hittade jag min drömjacka typ! Har länge velat ha en sån men aldrig riktigt hittat.. Men idag hittade jag den äntligen :D Dock kostade den 900 kr men det är den nog värd.. :) Köpte även en hållare till telefonen att ha på armen så att jag slipper ha telefonen i handen när jag tränar :)

Jag är riktigt nöjd med mina köp! Dock blev plånboken lite tunnare idag och vi ska ju på Umeå Open 5-7 april och så kommer även Jonathan på besök 10-15 april så det kommer bli lite mer utgifter denna månad men annars ska jag försöka att spara resten av pengarna :)

SPIN45

Kategori: Allmänt

För några veckor sen hade jag riktigt problem att gå upp kl 6 men nu är det omvänt - svårt att ligga kvar till efter kl 6. Imorse vaknade jag halv sex och var klarvaken! Det är ju så himla ljust ute!!

Istället för att ligga kvar i sängen så bestämde jag mig för att träna lite på morgonen :) Hade varit skönt med en promenad för solen skiner idag igen men har sånt skoskav så fick bli att träna spinning 06.30-07.15. Riktigt skönt att vara klar med dagens träning! Och det gick riktigt bra! :) Jag blev riktigt glad när jag kom till Stil och såg vem instruktören var. Det var hon som brukar ha fredagsmorgonspinningen och jag bara ÄLSKAR hennes pass! Upplägget och låtarna passar mig perfekt!

Nu sitter jag i köket med Simon och käkar lite frukost; vaniljyoghurt med hallon, banan och mango. Gud så gott det är!

Pengarna rullar in

Kategori: Allmänt

Idag märktes det att alla studenter fått pengar igen för det var nämligen fullt med folk på ica som skulle storhandla ;). Idag fick jag inte bara pengar från CSN utan också lite lön (från Folksam men också från skolan eftersom jag hade två skuggor på besök förra månaden) så nu mår min plånbok bra igen. Dock inte länge till för imorgon blir det att betala lite räkningar..

Spin 75

Kategori: Allmänt

Idag stod det mellan att träna Box eller Spin 75 min. Hade gärna velat köra både och men det hade jag verkligen inte orkat.. Valde tillslut att köra spin 75. Det var jag mer sugen på och sen är ju boxen i par så vill gärna hitta en kompis innan så jag slipper vara med någon okänd :) sen var också spinningen på en bättre tid. Box var 20-21 och det kändes lite sent :/

Har precis käkat en sen middag. Vi hade lite ris kvar från maten igår så jag stekte ris, korv, svamp och wokgrönsaker. Sen hade jag även i sweetchillisås, ostronsås och lite olika kryddor :) Det smakade faktiskt riktigt gott. Även Simon tyckte om det :)

Nu ska jag ta en dusch, kanske ett bad om jag orkar, och sen ska jag nog lägga mig i sängen och läsa boken Divergent :) Är galet trött så kanske bara orkar läsa några sidor.. :)

MORGONPROMENAD

Kategori: Allmänt

Idag har Simon tenta kl 9-13 så jag passade på att gå upp med honom och ta en morgonpromenad när han gick iväg för att skriva tentan. Är typ nollgradigt och sol ute så var riktigt skönt att gå i cirka en timme :)

Dock får jag alltid skoskav när jag promenerar så blir att köpa nya uteskor snart så att jag kan gå lite längre. Hittills har jag fått skoskav av alla skor jag ägt så jag hoppas snart jag hittar skor som passar bättre..

Söndag 24 mars

Kategori: Allmänt

Efter maten så skulle vi chilla lite i soffan och det slutade med att jag sov i någon timme.. Märktes att man varit i simhallen några timmar för jag var riktigt seg.. Dock tvingade jag sen upp mig själv för att få lite plugg gjort. Jag orkade gå igenom en tenta idag iallafall. Och på den tentan hade vi fått svaren och jag fick alla rätt, yey! imorgon ska jag göra några till och sen är jag nog redo för tentan :)

Nu har jag och Simon intagit soffläge och kollar på mästarnas mästare. Efter det blir det nog att titta på en film :)

Äntligen hemma!

Kategori: Allmänt

Är nu hemma från simskolan och både jag och Simon är vrålhungriga! Vi ska strax äta, chilla lite och sen plugga om jag orkar. Haha har redan tröttnat på tentaplugget och jag har bara pluggat en dag.. Men ska nog bara kolla på lite gamla tentor idag så att man ser hur de brukar se ut :)

Ge mig vår!

Kategori: Allmänt

Idag är det perfekt väder för att vara ute och promenera men istället för att vara ute i solen måste jag vara i en varm simhall i typ 4 timmar... Solen skiner och snön börjar försvinna från marken, Jippi! Nu börjar jag tröttna på vintern faktiskt.. Vill ha vår!

PRODUKTIV DAG

Kategori: Allmänt

Idag har jag gått igenom alla föreläsningar och skrivit ner lite formler och sånt som kanske kan behövas till tentan på onsdag. Vi får ju ha handskrivna anteckningar, kursboken och miniräknare till tentan och det gör tentaplugget så himla mycket lättare! När jag normalt pluggar till tentor brukar jag gå igenom alla föreläsningar, skriva sammanfattning och så gäller det att lära sig allt typ.. Men nu behöver man inte komma ihåg en massa formler utan nu är det bara att skriva ner dem och ta med på tentan :D

Nu ligger jag i soffan och kollar Irene Huss: det lömska nätet. Älskar verkligen alla Irene Huss-filmer, så jäkla bra!

TRÄNING

Kategori: Allmänt

Nu är dagens träning avklarad och allt känns toppen! Nu ska jag äta lite mer och sen plugga. Kom nu också på att vi har tvätt 12-16! Har lite att tvätta så tur att jag kom på det nu, annars hade jag typ dött..

Spinningpasset var helt ok. Efter tredje låten dog musiken och medan vi körde på(man kunde fortfarande följa passet på skärmen hur hårt man skulle köra) så gick instruktören och hämtade hjälp. Tog nog 10 min att fixa det.. Men sen när det var igång så fortsatte hon från där musiken slutade så då blev allt på skärmen fel.. Så det var lite tråkigt men fick ju lite extra träning så jag ska inte klaga (:

GODMORGON!

Kategori: Allmänt

Idag vaknade jag utan väckaren runt sju och var ganska så pigg. Dock tvingade jag mig själv att sova lite till så jag orkar med dagen utan att behöva sova middag ;)

Kommer köra spinning idag kl 10 så ska snart upp och äta lite frukost :) Förut hatade jag spinning och tyckte att det var jättetråkigt men nu flyger tiden förbi typ. Tror det också beror på att man har pulsklocka, det blir så himla mycket roligare då! Förut hade jag knappt motstånd och då var det inte alls jobbigt men nu vågar jag ta mer motstånd och då känns det mycket bättre efter passet när man tagit i :D

Det finns även härlig smärta!

Kategori: Allmänt

Åh vad jag älskar att ha träningsvärk! I onsdags körde jag ju GRIT och igår körde jag en timmes spinning så nu känns det i mina små muskler att jag tränat. Har mest i lår och rumpa men även lite i överkroppen.

Skönt att äntligen vara igång igen med träningen! Imorgon vet jag inte om jag ska köra cardio cross, spinning eller promenad. Får se lite hur kroppen mår när jag vaknar :) Resten av dagen har jag tänkt försöka fokusera på tentaplugg :)

LEGOROBOT

Kategori: Allmänt

Imorse vaknade jag upp med öroniflammation vilket inte var det roligaste.. Fick det många gånger när jag simmade eftersom jag efter träningarna gick ute i kylan med vatten i öronen. Och det är likadant nu :/ som tur är det bara inflammation utanför själva örongången så gör inte så ont. :)

Idag var sista dagen för klassen från Piteå att vara på LTU. Vi skulle bygga legorobotar med sensorer och så skulle vi programmera så att de åkte efter en linje. Det var lite svårt men riktigt kul! Dock tråkigt att det var sista dagen för det var verkligen kul att jobba och klassen var hur skön som helst!

Strax börjar finalen i gladiatorerna så jag och Simon var nyss till Ica och handlade lite gott! Köpte lite chips och godis, mums!

KUL DAG PÅ JOBBET

Kategori: Allmänt

Idag hade jag riktigt kul när jag jobbade. I måndags, idag och imorgon ska jag vara lite som en guide till 15 elever som går andra året på ett gymnasium i Piteå. De har praktik och då har de valt att vara på LTU och gå små minikurser. Idag var det arkitektur, naturresursteknik, väg och vatten och brandingenjör som stod på schemat.

På väg och vatten skulle vi bygga en bro och så skulle vi också konstruera en vägg. Jag fattade ingenting men var med Jones som läste arkitektur(han är också guide och jobbar som jag) så han gjorde typ allt och ritade upp en fin bild på hur vår vägg skulle se ut. De som höll i kursen ville att vi skulle rita upp vår vägg på tavlan och då tvingade Jones upp mig. Jag kan verkligen inte rita.. Första bilden är den Jones rita och som jag skulle rita av och bild nr 2 är min fina bild. Haha jag skulle även förklara varför vi använt de delar vi använt och det gick väl sådär.. ;) Jag kan ju säga att alla i klassrummet fick sig ett litet skratt, och det är ju alltid kul att roa folk ;)

På brandingenjör fick vi snickra ihop lite hus av olika material och så tände vi eld på dom och såg hur de brann. Det verkade alla elever gilla ;)

På naturresursteknik tittade vi på lite mineraler och på arkitektur fick vi prova på att rita lite i ett dataprogram som arkitekter använder.

Jag hade lätt velat gå på något sånt här när jag gick på gymnasiet för det är riktigt givande faktiskt!

 

 

Dagens träning

Kategori: Allmänt

Idag när jag kom hem från jobbet så la jag mig i sängen och sov någon timme. Åh så skönt det var. Och välbehövligt! Kl 17 var det dags för GRIT och jag var faktiskt inte inte sådär supertaggad.

Passet var väl helt ok men det var inte riktigt min grej. Jag gillar mer bodypump och cardio cross :) jag tror dock mycket berodde på att jag vad där själv vilket var lite tråkigt och så var det ju ett tag sen jag tränade så var ju lite otränad. Får se om jag går på ett pass snart igen för att se om det kanske blir roligare :) Det var dock riktigt jobbigt och jag har redan träningsvärk i låren.. Kommer nog inte kunna gå imorgon! ;)

Imorgon jobbar jag 9-14 och så har jag bokat spinning på eftermiddagen. Ska nog också börja plugga till tentan imorgon, orkade inte riktigt börja idag.. Men imorgon ska jag se till att sitta någon timme iaf och börja sammanfatta lite! :)

GRIT

Kategori: Allmänt

Idag efter jobbet ska jag äntligen träna! Jag ska prova på GRIT för första gången så är faktiskt lite nervös. Passet är bara 30 minuter men det ska vara riktigt högintensivt. Jag har ju inte tränat ordentligt på ett tag så vi får se om jag kommer därifrån levande ;)

HUNGRIG

Kategori: Allmänt

Är nu hemma efter en ganska så jobbig jobbdag. Mellan klockan åtta och tolv stod jag på tågstationen och visade elever som åkt tåg vart bussen stod som skulle ta dom till univeritetet. Det kanske inte var det roligaste men tiden gick fort som tur var.. Jag hoppade sen på sista bussen och kom till universitetet runt 12.10. 12.30 skulle det vara samling för att börja Minikurserna, vilket betydde att jag hade 20 min på mig att äta lunch. Det var ju även elever på bussen som också skulle äta. När dom kom fram skulle jackorna hängas in i ett klassrum och så skulle dom få lunchkuponger men när vi väl kommer till centrumrestaurangen så är det flera som inte har matbiljetter så då fick jag springa och hämta biljetter.. Detta resulterade i att jag inte hann äta lunch..  Jag var med på en minikurs där eleverna fick göra en egen app och då fick vi självklart för lite fika så det räckte inte till alla :(
 
Trots att jag var galet hungrig så hade jag ändå riktigt kul idag. Det är ju så himla kul att träffa elever och prata om studentlivet och hur det är att plugga! Det var cirka 180 elever anmälda och det är ju riktigt kul att så många ville vara med! Imorgon börjar jag 7.30 och så slutar jag 14, så det är skönt med en lite kortare dag. :)
 
Nej nu mår jag riktigt illa och behöver få i mig lite mat!

Vill.sova.mer

Kategori: Allmänt

Just nu vill jag bara fortsätta sova.. Dock fattar jag inte varför jag är så trött? Igår var jag jättetrött och råkade somna i soffan vilket resulterade i att jag missade min träning.. Smart där Rebecca! Ska upp tidigt varje dag denna vecka så längtar till lördag så jag äntligen får gå och lägga mig utan att ställa alarm.

Nej nu ska jag upp och äta frukost och fixa mig och sen bege mig till skolan. Nu på morgonen har jag i uppgift att åka till tågstationen och plocka upp folk som ska vara med på minikursen. Kul att vara där i typ 4 timmar..

PYJAMASPARTY

Kategori: Allmänt

Alltså åh vad jag tycker våra simskolebarn är söta. Idag var det Pyjamasparty som stod på schemat och det innebar att de skulle ha på sig pyjamas och flytväst. Innan vi skulle hoppa i så skulle vi gå igenom både badvett och båtvett. Det var riktigt kul att höra hur alla barnen tänker!
 
Vi hade en lista med olika punkter som vi skulle gå igenom, exempelvis Bada aldrig ensam. Vi frågade då Ska du bada själv eller med en kompis? Och så fick barnen svara men dom skulle också berätta varför, det var här det var himla roligt. Svaret på frågan var ju då att bada tillsammans med någon så att kompisen kan hjälpa till/hämta hjälp. Barnen undrade dock om man skulle hjälpa alla som druknar, skulle man verkligen hjälpa en tjuv? Hehe barn är så roliga :)
 
På en punkt så var det saker som var bra att ha med i båten. När Simon undrade vad som var bra att ha med sig om det läckte in i båten så fick vi lite olika svar. Rätt svar var öskar/skopa/hink så att man kan få bort vattnet men en tjej tyckte att tejp var en bra idé. Ett annat förslag kom från en kille som tyckte att man skulle ha med sig brädor, hammare och spik så att man kunde laga hålet. ;)
 

2013-03-17

Kategori: Allmänt

Somnade runt kl fem inatt så var ju ganska så trött imorse när jag skulle iväg till simhallen. Mådde dock toppen så hade inga problem att gå upp, härligt! Hade tänkt att träna efter simskolan men var alldeles för trött för det.. När vi kom hem så käkade vi mat och sen så sov jag någon/några timmar. Himla skönt att somna i soffan, det är typ det bästa jag vet!
 
Nu ska jag fixa lite inför imorgon, skypa med syrran och sen ska nog jag och Simon kolla på någon film :)
 

ALLSTAR

Kategori: Allmänt

Det blev allstar ikväll/inatt. Det var 21 år som åldersgräns så Simon var snäll och skjutsade in och och väntade tills vi var framme i kön och såg till att vi alla kom in(jag är ju bara 20 år), annars skulle han köra oss till stuk. Det var dock inga problem att komma in så Simon kunde åka hem och lägga sig :)

Vi brukar ju alltid gå ut på stuk så det var skönt med lite omväxling. Dock verkar dom släppa in många under 21 år för dansgolvet bestod av en hel del hånglande 18-åringar. Var även en tjej som visade brösten inne på toaletten, wtf liksom? Galet att de som är födda 1995 fyller 18 i år och får gå ut på krogen. Ojojoj, jag börjar visst bli gammal. ;) Efter allstar blev det lite käk på max och så hoppade nattbussen hem :)

Nu är det dags att sova för mig, ska ju upp tidigt imorgon och ha simskola..

FEST

Kategori: Allmänt

Sitter nu med Linnéa, Matilda, Simon, Jossan och Malin i soffan och spelar en massa roliga spel! Snart drar vi nog mot allstar eller stuk för lite dans! :)

Jobb nästa vecka

Kategori: Allmänt

Nu är jag uppe och utvilad. Vaknade runt sju först och var pigg men tvingade mig själv att somna om. :) Har sovit typ 10 timmar och det behövde jag verkligen!

Nästa vecka skulle jag ju bara jobba tisdag och onsdag som studentambassadör men nu ha jag fått lite mer jobb :) jobbar även måndag, torsdag och fredag 9-14 som studentambassadör :) Skönt med några timmars jobb iaf :) Sen är det också nice att det är på skolan så då kan jag ändå gå upp runt 8 och så är jag hemma strax efter 14 :)

GODKVÄLL ALLESAMMANS!

Kategori: Allmänt

Jag har precis tagit ett bad så nu känner jag mig riktigt fräsch. Brukar bara ha i hårinpackning i håret när jag badar, brukar aldrig orka när jag duschar, så nu känns håret riktigt härligt och lent. Åhh vad härligt. Älskar att lägga mig i sängen nybadad :)
 
Är ganska så sugen på att träna Cardio cross imorgon bitti men vet inte om det är en så bra idé :/. Kanske är det bättre att börja med lite lugnare träning, kanske promenad, i början och inte köra ett så hårt pass?  Då kan jag också passa på att sova ut eftersom jag gått upp tidigt flera dagar i rad nu. Jag får se när jag vaknar imorgon bitti och hur jag känner då :) Linneas två kompisar är här i Luleå på besök så imorgon har vi tänkt att först äta på allstar sen förfesta här hos oss och sen ska vi gå ut! Så då måste jag verkligen vara utvilad, så att jag orkar vara ute och dansa hela natten lång! ;)

2013-03-15

Kategori: Allmänt

Spinningen imorse gick helt ok. Jag vågade inte riktigt ta i max utan körde ganska så lugnt. Det kändes att jag inte tränat på ett tag men nu känner jag att det är dags att komma igång igen!
 
Har precis kollat klart på det sista avsnittet av Teen wolf och nu får jag vänta på säsong 3 som jag hoppas börjar snart. Serien är väl kanske lite töntig men jag tyckte faktiskt den var bra! Ska strax bege mig till skolan för ett lunchmöte. Jobbar tis+ons nästa vecka som studentambassadör så idag ska vi gå igenom allas uppgifter och så. :)
Funderar på att kanske försöka få lite jobb på folksam nästa vecka också, men får se. Känner att jag vill vila lite, speciellt eftersom jag nog kommer jobba hela sommaren.

TIDIG MORGON

Kategori: Allmänt

Kom precis på varför jag nog alltid vaknar innan väckarn ringer. En anledning är förmodligen för att vi lägger oss tidigare än vanligt men tror det också beror på att det börjar bli jäkligt ljust ute. Klockan är nu halv sju och det är riktigt ljust i sovrummet.

Ska nu upp och bege mig till Stil. Idag är det första träningen på typ 2 veckor. Ska ta det lugnt idag så att jag inte blir sjuk igen, känner av lite i halsen nu men brukar ju vara så på morgonen. Har ju lovat Matilda att träna nu så kan ju inte svika henne ;)

Not a good day

Kategori: Allmänt

Idag var det dags för besiktning och den gick väl sådär. Självklart ska bilen ha lite fel som måste fixas inom en månad..

Är bland annat oljeläckage och vi vet ännu inte hur allvarligt det är. Har tid hos verkstaden på onsdag och då ska dom göra rent och se vart det läcker. Sen får vi se om det är värt att fixa på en så gammal bil. Simon kollade dock oljan förut och det var typ fullt och vi fyllde för ett tag sen så verkar inte läcka mycket. Killen vi pratade med på verkstaden sa att det kanske bara berodde på att bilen var gammal och att den kanske bara behövdes en motortvätt. Så vi får hålla tummarna!

Som billigast kommer allt gå på typ 5000 kr så man får ju hålla tummarna att inte läckan är allt för allvarlig.. Bara 2500 går till att fixa någon jäkla spindelled som är glapp..

Var fel på något mer också som egentligen inte behövdes fixas inom en månad om man inte fixar det fort så finns risken att det kommer in grus och då blir det ännu dyrare att fixa.. Inte det roligaste att lägga pengar på direkt.

Nej den här bilen ska vi nog sälja snart och så spara pengar till en lite bättre bil! :)

Hockeyn och äppelpaj

Kategori: Allmänt

Har precis kollat på hockeyn tillsammans med min Simon, hans kompis Simon och Adde. Vi tittade på Luleå-Frölunda men så tittade vi också lite på allsvenskan playoff-serien. Efter dagens matcher så blev det klart att Örebro går vidare till elitseriens kvalserie. Spännande!

Idag kände jag mig lite extra snäll så jag lagade en äppelpaj till oss som vi käkade i pausen. Killarna verkade gilla den för den tog slut direkt ;)

NY SYSSELSÄTTNING

Kategori: Allmänt

Nu har jag äntligen hittat en serie att kolla på. Serien heter Teen Wolf och jag har nu sett 2 avsnitt. Hittills gillar jag den! :) Efter imorgon så har vi ju ingen skola på 14 dagar så nu har jag något att göra. Tredje säsongen har precis börjat så jag har ju några avsnitt att kolla på. Yey!
 
 
 
 

DÖTT

Kategori: Allmänt

När jag var på Ikea förra lördagen så köpte jag ett sånt där Yuccaträd eller nu vad det heter. Dock tänkte inte jag alls på att man kanske skulle ha med sig filtar och sånt så att det håller sig varmt. Det stod ju ute på parkeringen i minusgrader medan vi lastade in varorna i släpet och trädet tål visst inte minusgrader :/ Så nu har vi alltså ett dött träd - igen. Fick klippa bort alla dåliga blad och det innebar typ alla blad på trädet.. Typiskt alltså.. Ja ni ser ju på bilderna nedan hur trädet nu ser ut och hur bladen såg ut som jag tvingades klippa bort.

GODMORGON VÄRLDEN

Kategori: Allmänt

Ligger nu i sängen och ska snart gå upp. Klockan ringer runt åtta men kan inte sova.. Har gått upp tidigt varje dag i typ 10 dagar så kroppen har nog vant sig.

Kl 09.00 är det dags för grupparbete :) imorgon har vi en redovisning så vi ska förbereds lite inför det. Sen så har jag inga mer lektioner, bara tenta den 27 mars! Så har typ 2 veckors ledighet. Eftersom man får ha med sig allt till tentan så behöver man knappt förbereda sig. Chill. Ska jobba som studentambassadör den 18 & 19 mars men annars har jag inte mycket annat inplanterat.

MIN BEBIS

Kategori: Allmänt

Nu när vi var i Kumla så träffade jag självklart Mimmi <3. Hon var dock inte lika glad att se mig som jag var glad att se henne. Man är ju så van att hon alltid kommer och hälsar på oss men nu var hon väldigt blyg. Hon kom dock när vi lockade med godis. Simons mamma berättade dock att Mimmi brukar vara ännu blygare för andra så hon har nog inte glömt oss helt. Så himla synd att Simon är allergisk, jag vill ha tillbaka min bebis. Man har ju läst att folk tagit sprutor för kattallergi men då ska man ta sprutor i typ 5 år och för vissa blir biverknigarna ganska så allvarliga/jobbiga så det känns lite träligt. Åh varför ska detta hända oss? Jag skyller på Simons pappa som också är allergisk mot pälsdjur.. Det verkligen hugg till i hjärtat när Mimmi knappt kände igen mig. :( Sitter nu och gråter för att jag saknar henne så mycket. Trodde inte man kunde ha såna känslor för en katt. :(

Hemma igen!

Kategori: Allmänt

Sitter nu i soffan och tar det lugnt efter några timmars resande. Åh så skönt det var att vara hemma igen. Resan gick bra :) Jag åkte från Kumla runt halv åtta imorse för att hämta Simon i pålsboda. Sen åkte vi till Örebro och där gick bussen 09.15 till Arlanda. Vi var på Arlanda kl 12 och flyget gick inte förrän kl 14 så vi passade på att käka lite lunch.
 
Vi käkade på Max och jag är en person som bara tittar på bilderna och tar den en burgare som ser god ut utan att läsa vad den egentligen innehåller. Idag råkade jag köpa en vegetarisk burgare.. Den var verkligen inte lika god som den såg ut på bilden. Jaja, får skylla mig själv. Nästa gång ska jag läsa lite bättre ;)
 
Nu ska jag kolla på lite serier jag missat att kolla på nu när vi varit borta!
 
 
 
 
 
  .
 

KEBABPIZZA

Kategori: Allmänt

Idag gick jag, Simon och Jonis till Aramis för att käka kebabpizza. På den pizzerian har dom verkligen världens godaste kebabpizza! Det är verkligen ett måste när man är på besök i Kumla! Till alla pizzerior i Luleå: Det är såhär en kebabpizza ska se ut! Se och lär!

cndodpsädndkzis

Kategori: Allmänt

Sitter nu och kollar på tv hos farfar. Vi ska nog snart äta lite frukost. Blir nog pannkakor med sylt, mums.

Igår var ja hemma hos syrran och kolla melodifestivalen. Jag hejade på Yohio, det var faktiskt en bra låt. Blir dock så himla förbannad på att tittarna inte får bestämma utan att vi ska ha någon jäkla jury som bestämmer?! Visst, Robin är bra på att sjunga men det vad en tråkig låt. Det är nog ingen låt som andra länder kommer gilla, det måste vara något speciellt.

Igår innan frukost var jag ute med Donna på promenad. Det var riktigt bra väder och här har ju snön försvunnit på vägarna så var härligt att gå på asfalt! :) Ska vara hos farfar ett tag till och sen ska jag nog hem och ta med Donna på en promenad! :)

Ett sista farväl

Kategori: Allmänt

Imorse blev jag hämtad av Simon och hans pappa runt kl 10 och så begav vi oss till kyrkan i Lännäs. Där mötte vi sedan upp resten av släkt/vänner till Simons gammelmormor Jenny som var där för att ta ett sista farväl.

Jenny blev 93 år och hon var verkligen en riktig kämpe. Jag och Simon har ju varit tillsammans i över 3 år och då har jag träffat Jenny ganska många gånger. Hon var verkligen supertrevlig och hur go som helst. <3

Insurgent

Kategori: Allmänt

Sitter nu vid Gate 4 och väntar på att flyget ska komma. Går inte förrän 16.55 så lär sitta här ett tag till. Men det gör inget för jag har med mig nästa bok i bokserien som jag tänkt börja läsa nu!

SJUK

Kategori: Allmänt

När väckarn ringde imorse mådde jag inte alls bra. Jag kunde inte svälja och huvudet kändes som att det skulle sprängas när som helst. Jag kontakta jobbet och sjukanmälde mig och så försökte jag somna om. Gick dock inte så bra eftersom det kliade så i halsen. Jag hoppas verkligen att jag blir bättre snart, vill inte vara sjuk. Nu när jag kommit igång med träningen och allt också..
 
Håller på och packar för fullt nu.Det första jag packade ner i väskan var Mimmis godis som vi köpt. Jag köpte ju även en råtta när vi var i Köpenhamn som jag hoppas hon tycker om. Har verkligen saknat Mimmi! Äntligen ska jag få träffa min bebis <3
 
Planet går 16.55 från flygplatsen i Luleå och så landar vi på arlanda 18.15. Där kommer Simons pappa och hämtar oss, skönt att slippa åka tåg och en massa. Så är väl i Kumla runt 21. Vi stannar tills måndag så blir ändå några dagar i Kumla. På fredag ska vi på begravning, Simon gammelmormor gick tyvärr bort förra måndagen. :( Annars ska jag inte göra speciellt mycket hemma, tänkte spendera mycket tid med familjen. Man träffar ju dom så sällan.
 

BOKCIRKEL

Kategori: Allmänt

Har precis kommit hem från Jenny där vi nyss haft bokcirkel. Snackade en massa om boken och svarade på frågor som Lisa hade fixat. Det var faktiskt riktigt roligt! Och boken var bra, av mig fick den 7,5/10! :)

Nu blir det snart att sova, är ganska så trött. Får se om jag ska jobba imorgon, mår inte sådär jättebra.. :/ har galet ont i halsen och huvudet. Känns som att jag har feber :/ Hoppas det inte blir värre, jag och Simon ska ju hem till Kumla imorgon. Vill ju gärna inte bli sängsjuk när jag är där..

GODMORGON!

Kategori: Allmänt

Nu så är det dags för mig att gå upp.. Jag är galet trött. Gick och la mig runt ett inatt så har inte blivit mycket sömn.

Igår var vi ett gäng som gick på Raw comedy club. Det var riktigt roligt! Kom hem runt 22,30 och då var det bara att börja läsa boken Divergent. Vi ska ju ha boksnack ikväll och igår var jag på sida 100 av 450. Hur tusan ska jag hinna läsa klart till ikväll? Inte bra Rebecca. Hann läsa cirka 100 sidor när jag kom hem från raw men har ju fortfarande 250 sidor kvar.. Och jobbar till 16.30 idag, så vet inte riktigt hur jag ska få ihop det.. Men jag får läsa som en tok idag och ta vara på alla raster på jobbet.. ;)

STRESS

Kategori: Allmänt

Jösses, vet inte riktigt hur jag ska orka med morgondagen.. Ska vara på jobbet runt 7.30 och jobba till 11.30. Sen ska jag åka till skolan för att ha ett lunchmöte kl 12-13 med vissa studentambassadörer(frontskuggor). Kl 13 ska jag träffa Matilda och Linnea för att börja och göra klart en laboration. Efter det måste jag gå runt och fråga lite olika människor(totalt 50 st) om de kan vara snälla och fylla i vår enkät som vi själva gjort i en av kurserna och sen ska jag även sammanställa resultatet. Sen ska vi på RAW på kvällen. SEN får jag äntligen sova. Vi får se om jag överlever morgondagen. Är ju inte sådär jättemkt att göra men kommer behöva åka hit och dit och man blir ju så himla trött av bara. Nej nu måste jag försöka sova om jag ska orka upp imorgon. Jobbade idag med så blev en tidig morgon imorse också. Godnatt på er alla!

Bodypump

Kategori: Allmänt

Är nu ganska så död efter en timmes bodypump! Har ju inte tränat på hela veckan så kändes som att det var en evighet sen jag tränade sist.. ;) Nästa vecka ska jag dock öka lite i vikter på vissa muskelgrupper. Kul att man börjar bli lite stark i alla fall :)

SIMSKOLA

Kategori: Allmänt

Idag runt halv elva åkte jag och Simon till simhallen för att vara simskolelärare. Vi har fyra grupper där barnen är hur söta som helst! Det här var vår fjärde söndag för denna period så nu har man lärt sig alla namnen och vad de flesta kan. Vissa barn är väldigt sociala och andra hur blyga som helst. Innan vi hoppar i bassängen brukar vi alltid göra någon lek så att dom får lära känna varandra lite bättre. Vi brukar köra att man ska säga vad man gjort i helgen men det brukar bli många Jag vet inte och vissa som är väldigt blyga brukar inte säga något alls.

Idag körde vi istället att man skulle säga vad man hette, hur gammal man var och om man hade något/några husdjur. Där behöver man ju inte tänka och det finns ju bara ett klart svar. Trodde vi. Vi tänkte oss att man skulle säga om man själv hade ett husdjur men vissa barn rabblade upp alla deras släktingar+kompisars husdjur, vad dom hette och hur gamla dom var. Haha ni kan ju tänkta er att det tog tid ;)

En rolig konversation från idag:

Felicia - jag heter Felicia och jag är sju är gammal. Jag har inga husdjur men min.. Hmm.. Min fasters. Nej vänta. Jo hennes mamma. Min fasters mamma har en hund.
Simon - din farmor alltså?
Felicia - ja precis.

Haha barn är så roliga ;)

IKEA

Kategori: Allmänt

Igår följde jag med Matilda och Jens till Ikea för lite shopping! Dom har tidigare bott i en etta men flyttar till en tvåa nu i helgen så dom skulle handla lite möbler och så :)

Ikea ligger ju uppe i Haparanda, precis bredvid gränsen till Finland, och självklart ska min telefon vara cp och tro att jag är i Finland. Så hade inget internet.. kom hem runt 19 och då var jag trött så orkade inte blogga :/

På Ikea handlade jag bland annat en möbel att ha i hallen, en sån där smal bänk man har skor i :) Sen fick även ett litet träd följa med hem! :) Mimmi förstörde ju vårt förra.. ;) Handlade lite allt möjligt, minns knappt.. Haha. Får skriva en lista senare idag och kanske ta kort och visa er :)

Hehe här ser ni en glad Matilda med deras låååånga kvitto! ;)

På jakt efter dom perfekta skogsbären

Kategori: Allmänt

Jag och Simon har varit utan sötsaker i hela 36 dagar men idag bestämde vi oss för att ha vår ätardag. Vi bestämde oss för att åka till candy world som ligger på storheden för där visste vi att Simons Skogsbär fanns. Sen några år tillbaka har Ica nämligen börjar sälja en annan sorts Skogsbär, som enligt Simon nästintill är oätliga. När vi kommer till storheden ser vi dock att affären har lagt ner sin verksamhet.. Då kollar vi på Coop men ingen lycka där heller. Typiskt!!

Då kommer vi på att skogsbären säkert finns på Candy world som ligger mittemellan Storheden och Porsön men den butiken var självklart också stängd.. Så då åkte vi in till stan och gick till hemmakväll. Och där fanns dom! Äntligen!! Så kom med en stor påse godis! :)

Sitter nu i soffan och käkar godis och kollar gladiatorerna tillsammans med Simon. Dock var godiset faktiskt inte sådär jättegott, vi båda tröttnade efter bara några bitar.. ;)

Utvärdering

Kategori: Allmänt

Idag är det första mars och det innebär att februari är över. Som mål i februari hade jag att jag skulle träna ett pass om dagen, alltså totalt 28 pass.

Jag har i februari tränat totalt 31 pass. Jag har tränar minst ett pass/dag, förutom två dagar. Det var dom två dagarna som jag knappt kunde gå pga min rygg. Jag har dock tränar mer än ett pass vissa dagar så tycker ändå att jag klarat mitt mål. Det gick bra att köra ett pass varje dag men jag märkte också hur viktigt det var att planera träningen. Sen har jag också insett hur viktigt det är med en bra kost och vila! :)

Nu har jag äntligen kommit igång med träningen så nu ska jag försöka köra cirka 4 pass/vecka :)

Dagens övningspass

Kategori: Allmänt

Efter träningen imorse så var det dags för ett övningspass i juridiken. Jag, Hugo, Lisa och Jenny gick igenom uppgifterna igår så vi hade lösningsförslag till alla uppgifter.

När vi börjar lektionen så frågade läraren vilka som hade gjort uppgifterna innan och de flesta räckte upp händerna. Sen så började vi gå igenom uppgifterna och då ville läraren att vi elever skulle besvara frågorna. I början var det ingen som sa något och det tog några minuter innan man började våga prata och ge förslag på lösning. Dock var det bara jag, Lisa, Jenny och Hugo som vågade säga något under i stort sätt hela passet ;).

Läraren tyckte att vi hade löst uppgifterna på ett riktigt bra sätt och att vi tänkte bättre och längre än vad som egentligen krävs för den här kursen. Det kändes bra att höra! :)

Morgonträning

Kategori: Allmänt

Imorse vaknade jag redan innan väckarklockan ringde för jag var så himla taggad på att träna! Och passet gick riktigt bra! Jag kände att jag orkade och jag köttade verkligen. Passet var likadant uppbyggt som förra veckan och det passade mig som handen i handsken! Jag kom upp i den puls jag skulle ha och allt kändes verkligen toppen! :)