skrbaa.blogg.se

Här kan du läsa om allt som händer i mitt liv!

Träning

Kategori: Allmänt

Är nu påväg hem från jobbet. Så himla skönt att bara jobba förmiddag, tiden går så fort och så har man typ hela dagen kvar.

Ska bara hem och byta om till träningskläder för sen jag och Simon ska bege oss till gymmet för att kötta lite! Jag ska nog köra lite kondition och sen träna mage, rygg och rumpa!

New shoes

Kategori: Allmänt

Idag åkte jag och Simon in till stan för att kolla på skor. Jag hittade fyra par skor och Simon ett par! Äntligen har jag skor med båda klack och utan klack, lite jobbigt att alltid behöva gå med högklackade skor. Ibland är det skönt att gå med lite plattare skor! :)

Jag har ett par kängor här hemma men får alltid skoskav av dom så idag köpte jag ett par nya, så nu håller vi tummarna att de sitter bättre! :)

Onsdag - Sveriges mästerkock!

Kategori: Allmänt

Sitter nu och tittar på Sveriges mästerkock och käkar nyponsoppa tillsammans med mandelbiskvier. Det är andra gången i mitt liv som jag äter det och det är faktiskt gott.

Idag lagade jag en kycklinggryta! Jag älskar att göra kycklinggrytor för de är så himla lätta att göra och så smakar det riktigt gott. Jag stekta kyckling, purjolök, vitlök och wokgrönsaker i omgångar och sen så tillsatte jag sweet chilisås, kokosmjölk, grädde, vanlig mjölk och så kryddade jag med salt och peppar. Hur lätt som helst ju! Blev även 5 matlådor, yeey! :D

Söndagsjobb

Kategori: Allmänt

Fick precis ett samtal av Micke(simtränaren i Luleå ss) gällande simskolan denna period. Jag och Simon ska vara simskolärare för 4 grupper nästan varje söndag. Ska bli riktigt kul, längtar faktiskt. Börjar redan på söndag!

Micke berättade även att han ska sluta som simtränaren nu i februari och att klubben ska få en ny tränare. Grymt tråkigt att han ska sluta, han som var sååå bra. Sen är det samtidigt spännande att få träffa den nya tränaren.

Var grymt länge sen jag simmade, sista gången var nog i början på december(kan till och med vara innan det..) så har tänkt att besöka simhallen någon gång nästa vecka iaf! Varför simmar jag inte oftare? Det som är så skönt! Samtidigt är det himla jobbigt att ta sig dit, så mycket lättare att gå till gymmet som bara ligger 100 m bort. Men nu får jag allt anstränga mig lite och orka ta mig dit! :)

Lite annan shopping

Kategori: Allmänt

Nehepp, blev inga skor idag.. Men imorgon, då ska det shoppas skor! :D Simon hade träning och kom hem 17.30 och precis innan vi ska åka så kollade vi upp öppettiderna och såg att affärerna bara var öppna till kl 18. Så Vi beslöt oss för att åka imorgon, då vi båda slutar någorlunda tidigt.

Vi åkte istället till kvantum och handlade lite allt möjligt. Idag blev det att äta stekt kött i en god marinad tillsammans med potatisgratäng, sallad och beasås. Det är himla gott alltså! Och vi gjorde extra mycket mat så blir matlåda, Jippi!

Funderar på att boka en resa ner till Kumla snart. Saknar familjen. Och så Donna såklart! (och självklart Mimmi) <3

Chill

Kategori: Allmänt

Sitter nu på skolan och gör typ ingenting. Och vi har knappt gjort något sen vi kom hit kl 11. Vi har ju redovisning imorgon i statistiken och alla vet redan vad dom ska säga så finns inte så mycket att göra idag. Jag har därför suttit och kontrollerat det jag ska säga och räknat allt för hand(har gjort det på datorn innan).

Strax är det dags för föreläsning, Jippi. Skönt att komma hem sen. Då blir det nog att försöka skotta ut bilen(var typ snöstorm igår) och sen åka in till stan för att titta på skor. Jag behöver verkligen nya skor!!

Spin 45

Kategori: Allmänt

Idag hade jag och Matilda bokat in oss på ett spinning-pass. Jag brukar inte gilla det så mkt, får så jäkla ont i rumpan för att sadeln är så himla obekväm och sen så brukar jag få ont i knäet.

Tidigare har jag bara varit på pass som endast är 30 minuter men idag var det 45 minuter som stod på schemat! När det är längre pass så ska man ha pulsklocka. Man får fylla i maxpuls i en dator och sen så finns det en stor skärm framför alla cyklar där det står vilken puls man har men också procent av maxpulsen. Det finns även en klocka med olika färger. Vit, blå, grön och sist röd (tror det var i den ordningen, minns inte riktigt).

Det var mycket bättre med pulsklocka eftersom man då vet att man tränar rätt(dock så måste man ju veta sin maxpuls, annars kan det ju bli lite fel). Instruktören berättade vilken procent man skulle ligga på under hela passet och det var skönt att kunna ha någonting att gå efter. Det var även roligt och passet gick riktigt snabbt.

Imorgon blir det nog att träna ytterligare ett pass. Dock vet jag inte om det blir bodypump eller IW. Eller så kanske det blir att köra ett eget pass på gymmet bara, får se hur trött jag är efter skolan och var jag känner för! :)

Morgonmys

Kategori: Allmänt

Idag började Simon 8.15 så jag gick upp samtidigt som honom och så åt vi frukost tillsammans. Jag börjar inte förrän 10.15 så skönt med lite extra tid nu på morgonen. Kommer nog börja gå upp lite tidigare varje dag :)

Har nu tänt lite ljus och ligger och kollar på Pretty little liars. Mys.

Efter min föreläsning så är det grupparbete som gäller. Har ett seminarium på onsdag som vi tänkt göra klart idag:) Om vi hinner klart till kl 16 så blir det spinning 45 min! Gött med träning!

Gårdagen

Kategori: Allmänt

Igår var jag, Linnea och Matilda hemma hos Matilda och käkade tacos och förfestade lite. Mums! Sedan kom Hugo och joinade oss.

Efter att vi varit hos Matilda några timmar så begav vi oss till ett gäng som förfestade bara några hus ifrån oss. Där var vi bara en kort stund för att säga hej, alltid kul att träffa lite nytt folk! :)

Efter det så gick vi vidare till nästa förfest! Ett gäng från klassen var där och det var mycket trevligt.

Efter tolvslaget så begav vi oss mot stuk! Väl inne på stuk så blev det några shot och sen tappade jag bort Linnea och Matilda. Jag bestämde mig då för att gå hem(mådde heller inte så bra) så jag hämtade ut min jacka och vinglade hemåt! :)

Här kommer lite bilder på mina underbara vänner!

Soffhäng

Kategori: Allmänt

Sitter nu i soffan och kollar filmen I am number four, åh vad jag älskar den filmen!

Gick till ica förut tillsammans med Simon och handlade lite frukt. Blev äpplen, melon och en massa apelsiner! Åt sen en massa frukt samtidigt som vi tittade på Kontoret! Det programmet är ju såå himla bra! Tur att Simon och jag har samma typ av humor!

Har bara legat i soffan och gjort ingenting hela dagen så var riktigt skönt att komma ut och få lite frisk luft! :)

Dagens träning....

Kategori: Allmänt

...är nu avklarad!

Vi åkte ett spår som var 3.3 km och sen ett som var 2.1 km, så totalt 5.4 km.

Vi mötte en tjej utanför lägenhet när vi höll på att lasta in skidorna i bilen och frågade om det fanns några spår här i närheten. Hon berättade att det inte fanns det men att man kunde åka till ormberget ganska så lätt på skidorna. Skulle bara ta 20 min. För mig skulle det förmodligen ta 30 min och alltså skulle det ta 1 h att bara komma dit och tillbaka. Det är mer än vad jag orkar idag. Blev trött efter 2 km och det tog typ en kvart.. Så jag och Simon kommer nog att fortsätta ta bil dit! Kanske man är lite bättre på att åka nästa säsong att man orkar åka skidor dit, får se! :)

Nu blir det att hoppa in i duschen och sen fixa sig inför ikväll! Ska till Matilda och käka tacos och så festa och så kanske det blir stuk ikväll! :)

Just nu

Kategori: Allmänt

Idag blir det nog bara 1-2 timmars plugg. Både jag och Simon har knappt något att plugga på så vi ska snart bege oss till ormberget för lite skidåkning! Jippi!

Håller på att lyssna på tisdagens föreläsning nu(har inte orkat titta tidigare i veckan) och det är ganska så tråkig. Går igenom hur man gör stapeldiagram just nu.. Tur att läraren är riktigt rolig för annars hade jag nog slutat titta för länge sen!

Lördag 130126

Kategori: Allmänt

Sitter nu i soffan och kollar på tv samtidigt som vi äter en brakfrukost innehållande ägg, bacon, keso och avokado! Idag blev det lite sovmorgon, men i framtiden blir det att gå upp lite tidigare!

Simon och jag ska snart sätta oss vid köksbordet och plugga någon/några timmar. Har inte så mycket att plugga eftersom bara 1 vecka har gått men tänkte börja lite smått :)

Efter plugget blir det att umgås med Linnea och Matilda, var grymt länge sen! :)

Äntligen fredag!

Kategori: Allmänt

Sitter nu i soffan med en ansiktsmask. Det är nog andra gången i mitt liv jag har ansiktsmask. Förstår inte varför jag inte gör detta oftare, är ju så himla skönt efteråt när ansiktet känns himla rent och mjukt.

Ja och Simon åt idag lax till middag, mums! Vi lyxade till det med lite svartvinbärsvin som jag rekommenderar er alla att prova om ni inte gjort det redan! Kollar just nu hockeyn, Luleå-Skellefteå, men ska efter det kolla på film! Får se om det går någon film på tv, annars får vi ladda ner någon bra :)

Föreläsning nr 4

Kategori: Allmänt

Dagens sista föreläsning hör till kursen statistik. Gissa om den är lätt?
Vi går igenom bland annat medelvärde och median. Åh så lätt. Jag har hört att denna kurs är den lättaste på hela utbildningen. Ganska skönt eftersom vi endast kommer ha en tenta i slutet på denna period(juridiken sträcker sig över 2 perioder). Vi får även ha med oss kursböckerna och anteckningar, alltså typ allt, på tentamen! Chill!!

Juridiken kommer däremot bli ganska mastig och kommer nog innebära mycket plugg, det lär ta ett tag att bara hitta lagarna i lagboken och förstå texten.. ;) Kursen verkar riktigt bra och givande så lite extraplugg gör mig ingenting! :) Beställde lagboken igår så hoppas jag får den snart! :)

Skola - 8,15-16,15

Kategori: Allmänt

Idag är det dags för mina första föreläsningar för denna period(missade en i tisdags) och vi brukar normalt ha max 2 föreläsningar/dag. Idag är dock annorlunda, för vi har hela fyra stycken!!! Alltså börjar vi 8.15 och slutar 16.15. Jag kommer typ dö.. Först har vi tre st i juridiken och sen så har vi en i statistiken. Som tur är så spelas föreläsningarna i statistiken in så att man kan se dom när man vill så om min hjärna inte riktigt hänger med på sista föreläsningen så är det ju skönt att jag kan se den igen till helgen. Till helgen ska jag även se föreläsningen jag missade i tisdags, jag och simon har tänkt att plugga lite tillsammans. :)
 
Nu ska jag äta frukost så att jag orkar med dagen! Måste också piggna till lite, just nu är jag grymt trött!
 
 
                                                           
 
                                                    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bildbomb

Kategori: Allmänt

Nu är vi hemma från kvällspromenaden som blev ynka 4 km. Det var så grymt kallt så gick inte att gå längre. Dock är ju 4 km bättre än ingenting. Nästa gång jag är i stan så ska jag köpa en stegräknare, lite roligt att se hur många steg man går per dag. Då kan man också sätta upp mål och bestämma ett visst antal steg man ska gå varje dag:)

Har ju lovat att visa er bilder från köpenhamn så här får ni några, dock inte så många för var ganska kallt när vi var där så blev inte så många bilder..(plus att jag är så dålig på att ta foton, glömmer alltid)

 

En dag var det soligt, skönt!

Köpenhamn är verkligen en mysig stad!

Simon och syrran!

Härligt va?

Hihi lite rolig staty

Den  lilla havfrue!

Jag och syster på en restaurang!

Rolig konst, gjord av bildelar!

H.C. Andersens grav

Starbucks-fika på flygplatsen innan hemresan, mums! (sista kakan jag äter på ett tag nu, tur att den var god)

Dagens shopping

Kategori: Allmänt

Idag åkte jag och Simon till Storheden för att handlade lite på Maxi. Köpte lite allt möjligt, bästa köpet var nog lax, kött och sataysås! :) I helgen kommer vi nog laga en kycklinggryta med sataysåsen så då kommer nog ett recept upp! :D
 
Passade också på att shoppa lite på Stadium outlet. Jag behövde ett pannband eftersom mitt är borta(typiskt mig alltså) och jag hatar att åka skidor i mössa så ett pannband var ett måste-köp idag. Köpte också ett underställ, ett par byxor och en fleece som jag kan ha när jag åker längdskidor. Fleecejackan jag köpte idag var riktigt skön så den ska jag nog kunna åka i utan att behöva ha jacka på mig, hatar att ha jacka på mig! Det fanns flera fleecejackor att välja mellan men fanns bara en färg av just den jackan jag ville ha, den var så himla skön och kändes mycket bättre än de andra. Det negativa var att det bara fanns i gul färg så jag lär se ut som en kyckling i spåret..Men nu lär jag synas iaf så Simon hittar mig lätt ifall jag kommer bort!


Eftersom det inte blivit någon träning för varken mig eller Simon idag så ska vi nu ut på en kvällspromenad! Hörs lite senare ikväll, då kommer det upp lite bilder från köpenhamn!
 

Godisstopp

Kategori: Allmänt

Som ni kanske fattade på rubriken så har jag godisstopp från och med idag. Även Simon har det så nu ska vi peppa varandra och verkligen anstränga oss, brukar ge upp alldeles för fort.Så för en tid framöver så är det inget godis/chips/ostbågar/popcorn/kakor m.m som gäller. Åh jag blir sugen bara jag tänker på det.. Men snart kommer nog sötsuget försvinna!
 
 

Tv-kväll

Kategori: Allmänt

Sitter nu med Simon och tittar på Sveriges mästerkock på TV4-play. Efter detta så ska vi se house och gladiatorerna. Jobbigt att ha varit utan tv i några dagar så vi har lite att ta igen! Hihi så nu väntar en tv-kväll :)

Masterchef.jpg

Shopping

Kategori: Allmänt

Blev ganska så mkt shopping för min del i Köpenhamn. Nu har jag typ en helt ny garderob!

Jag köpte:
4 byxor
1 skjorta
3 långärmade tröjor
1 munktröja
4 t-shirts
4 klänningar
3 linnen

Simon köpte:
1 skjorta
2 t-shirts

Som ni kan se så var det ganska så stor skillnad på min och Simon shopping, jag fick med mig ganska så mycket mer hem än honom. Eftersom vi bara reste med handbagage och våra väskor nästan var fulla redan innan vi kom dit så hade jag lite problem med att få med allt hem men otroligt nog så fick allt plats!

I'm back!

Kategori: Allmänt

Då är vi hemma i Lule igen! Resan gick bra, dock var flyget från Köpenhamn sent så vi fick springa för att hinna med flyget som gick från Arlanda till Luleå. Åkte taxi hem, orkade inte vänta på en massa bussar.. Imorgon måste jag upp rätt tidigt eftersom vi har grupparbete 8.30 så känns bra att komma hem lite tidigare också:)

Imorgon bloggar jag lite mer om vår resa, nu ska jag och Simon lägga oss. Gud så skönt det ska bli att sova i sin egna säng!

Hej!

Kategori: Allmänt

Nu er jeg i København på ferie hos min dejlige søster!
Jeg er tilbage på onsdag, skriver der!
 
Hihih, visst är min danska bra? ;)
Jag och Simon trivs verkligen bra här! Igår var vi på stan och shoppade lite. Simon köpte en skjorta och jag 2 t-shirt, en klänning och så en tjocktröja. Sen så handlade vi lite mat och så var vi hemma hos Tanja och lagade en god kycklinggryta! :) Vi köpte även en hel låda med kiwi, med över 30 st i , för bara 8 kr!! helt g a l e t billigt .Så vi har ätit ganska mkt kiwi nu ;)
 
Idag blir det att åka runt och kolla på lite sevärdheter här i köpenhamn! Jag får ta lite bilder och slänga upp på bloggen, dock inte innan onsdag eftersom jag inte har internet på telefonen.. tanja har bara internet på sin dator så kan tyvärr inte visa några bilder.

Leaving home

Kategori: Allmänt

Då är det dags att lämna Luleå airport!
Nästa stopp - Stockholm Arlanda!

Luleå airport

Kategori: Allmänt

Nu har vi checkat in här på flygplatsen i Luleå! Simon sitter och läser Game of thrones medan jag sitter bredvid och stör som vanligt ;)

Det var skönt att ta en taxi hit, sååå skönt att bara gå ut ur lägenheten, sätta sig i taxin och sen bli avsläppt precis utanför flygplatsen. Eftersom vi åker studenttaxi så kostade det bara 290 kr också!

Jag är ganska så trött så ska försöka sova på båda flygen. Det tar ju 1 h 20 min till stockholm Arlanda och så 1 h 15 min därifrån till Köpenhamn! Sen är vi äntligen framme hos Tanja! Eller först måste vi ju åka ett tåg på typ 30 min för att komma från Kastrup till Köpenhamn men det får nog fort :)

Premiärturen!

Kategori: Allmänt

Är helt död just nu och galet trött. Väckarn ringer 5.30.. Så jag får blogga lite snabbt nu för ska försöka sova strax så jag orkar upp. Vi har bokat taxi som kommer och hämtar oss 06.00 :)

Idag efter jobbet åkte jag och Simon till ormberget för lite längdskidor! Men innan vi fick åka så skulle vi valla dom, vilket tog cirka 2 h. Det var en massa som skulle göras, typ 100 lager av en massa valla som skulle på skidorna och olika typer som skulle vara på olika ställen på skidan..

Sen var det äntligen dags att prova skidorna! Det gick faktiskt bra! :) vi körde inte så långt, för mig blev det totalt 3,6 km. Körde ett spår på 2,1 km tillsammans med Simon och sen skulle han köra det en gång till och då beslöt jag mig för att ta ett kortare som bara var på 1,5 km. Om jag säger såhär - jag ångrar det! Fyfan vad jobbigt det var. det var först en jätterolig nerförsbacke men sen skulle man ju upp också.. Och jag skojar inte när jag säger att det var brant som en slalombacke. Finns ju en slalombacke på ormberget och jag körde på ett spår precis bredvid.. Kan ju säga att jag var ganska död när jag kom i mål.

Nu måste jag sova! Godnatt på er alla där ute!

Nästa gång ska jag försöka ta lite bättre bilder men ni får nöja er med dessa sålänge! :)

Brrrrrrrrr

Kategori: Allmänt

Igår åkte jag och Simon till intersport och köpte längdskidor! Det tog längre tid än vad jag trodde. Jag trodde man kunde åka med dom direkt men nej då ska man valla dom och allt möjligt.. Och det skulle ta typ 2 timmar att höra bara det..

Idag efter jobbet så ska vi åka till ormberget och valla dom. Köpte allt möjligt igår så nu ska vi bli proffs på det här! Sen får vi se om vi hinner åka lite, måste ju packa och så inför Köpenhamn. Sen är det även riiiktigt kallt! Kan knappt vara ute.. Igår när vi kom hem från intersport så frös jag resten av kvällen..

Enligt Jesper så ska det bli jättefint till helgen och bara några få minusgrader - alltså perfekt skidväder. Men självklart så är vi i köpenhamn. Hoppas det braiga vädret är kvar tills vi kommer för vi är riktigt sugna på att åka!

Här har ni en dålig bild jag tog imorse innan jag åkte iväg till jobbet, får ta lite bättre kort någon annan dag ;) Dom röda är mina!

Usch och fy och blä

Kategori: Allmänt

En sak som jag älskar med luleå är just vintern. Det är så härligt med en massa fin vit snö, inte slask som det alltid är nere i söder. Här är dom också jäkligt snabba på att skotta och få bort snön från vägarna, ytterligare en sak som dom i söder är lite sämre på.

En sak som jag dock hatar med Luleå är just kylan på vintern. Älskar snö men hatar kyla. Man kan ju knappt vara ute, allt fryser ju. Och så kan man knappt andas för att man inte kan ta ett djupt andetag. Till och med näshåren fryser.. Imorgon lär jag ta på mig riktigt varma kläder när vi ska bekanta oss med skidspåren! Dock inte för varma för då lär jag svettas som en gris..

Jag hade tänkt att gå till jobbet imorse men no way att jag går i denna kyla. Frös till och med på bussen.. Så fort kylan försvinner så ska jag bege mig ut på långa powerwalks, det är ju sååå grymt härligt!

yay, imorgon äger jag ett par längdskidor!

Kategori: Allmänt

Jag och Simon åkte till intersport idag och fick en massa bra hjälp av klasskompisen Jesper som jobbar där. Både jag och Simon valde ut vilka skidor vi ville han men jag ville inte riktigt köpa just då när vi var där. Dels så visste vi inte hur vi får upp själva skidluckan i baksätet så att vi fick med oss dom hem och sen ville jag fundera lite till eftersom mina ändå skulle kosta kring 2500 kr. Hehe tog typ de billigaste men Jesper tyckte dom var bra för mig som är nybörjare! :)

Och ja, det tog mig bara några timmar att bestämma mig. För imorgon kommer jag vara ägare till ett par längdskidor! WIEEE! Jag har nog alltid typ hatar längdskidor och inte fattat vem som åker sånt när det finns slalom. Nu efter att ha tittat på en massa skidor på tv:n så har man bara blivit så jäkla sugen. Plus att jag känner att jag måste dra igång med träningen!!

Så imorgon vid den här tiden har vi nog kommit hem från vårt första åk på våra nya skidor!!! :D längtar!!

Jag kommer nog vara såhär trött imorgon efter endast 1 km!

130116

Kategori: Allmänt

Idag var halva styrkan i Stockholm så vi som jobbade fick verkligen slita mer än vanligt! Det var kö hela tiden på slingan så man fick ju inte så mycket tid mellan alla samtalen. På hela dagen ska vi ha två pauser, 9.15 och 14.15 och så 45 min lunch men jag glömde totalt bort båda pauserna och så tog jag lunch på 30 min. Men vad gör man inte för sina kunder? Jag vet ju själv hur det är att stå i telefonkö i flera minuter.. Sen älskar jag mitt jobb så det är bara kul att få prata med lite fler härliga kunder! :)

Jag och Simon ska strax åka till storheden och kolla lite på längdskidor. Vi båda blev riktigt sugna på att köpa varsina längdskidor. Men jag fattar nada, det finns ju typ hur mycket som helst att tänka på.. Det finns klassisk, skake m.m. Så hoppas jag får hjälp idag! Sen vill man ju inte spendera hur mycket som helst på skidor så vi funderar på om man ska vänta tills säsongen är över och sen köpa så man har tills nästa år! :)

Då var denna period slut

Kategori: Allmänt

Igår efter tentan gick jag, Linnea, Matilda och Kristin till Old brodies, en av pizzerian här i området. Tentan gick helt ok, dock har jag lite slarvfel som man kommit på nu i efterhand.. Men ett g ska det nog räcka till! :) skönt att allt tentaplugg är över för denna period. Första perioden då vi bara har en tentan och det är sååå himla skönt! Resten av veckan ska jag jobba och sen åker jag och Simon till Köpenhamn på lördag för att hälsa på syrran!

Sitter just nu på bussen påväg in till jobbet. Ska faktiskt bli skönt att kunna jobba utan att känna stress för någon skolgrej. Dock är jag gryyyyyymt trött!! Skulle göra vad som helst för några mer timmars sömn!

Middag kl 22

Kategori: Allmänt

Efter elva timmars plugg så kan jag ju säga att man är ganska död. Känns ändå ganska bra inför imorgon så tentan ska nog gå bra! :)

Just nu så sitter vi och äter middag?! Klockan är snart 22 liksom! Men både jag och Simon var vrålhungriga så åkte till Ica och köpte fläskfilé och potatisgratäng. Mums! Vi gjorde en riktigt god marinad så köttet smakar riktigt bra!!

Kan ni gissa vilken tallrik som tillhör mig och vilken som tillhör Simon?

Tradition

Kategori:

Sitter nu i skolan med Linnea, jenny och Lisa. Vi har gått igenom alla föreläsningar och ska strax börja förhöra varandra på gamla tentor. Idag är sista dagen som man har att plugga inför tentan. Jag börjar bli riktigt nervös! Sen har man ju imorgon bitti på sig också eftersom tentan inte är förrän kl 15 men då har jag tänkt att chilla lite. Tänkte bjuda över Linnea på våfflor och lite black-ops, det har ju blivit vår lilla tradition:)

Min drömprins

Kategori:

Simons version av kvällspromenad:
- motionera bilen till McDonalds.

Här ser ni hans kvällsmat. Och han frågar mig varför han har fått en liten mage på sista tiden? Tror inte Simon riktigt förstår det där med träning och hälsosam mat.

Vi tog iaf bilen till ormberget för att kolla in den lilla skidbacken som finns där, så då blev det faktiskt lite promenad:) gick runt och kollade och spanade även in skidspåren! Blev grymt sugen på att åka längd, dock svårt när man inte har längdskidor.. Men en helg när jag och Simon båda har ledigt ska vi åka dit för att damma av slalomskidorna!

Simon sitter nu och vräker i sig och tar en liten paus och vänder sig till mig och säger följande:
- efter det här får vi åka till Max och köpa mozarellasticks!

Snart ser han nog ut som sin profilbild på fb.

Dagens träning

Kategori:

Imorse blev det igen yoga för jag ville inte gå dit själv.. Så nu ska jag och Simon istället ut på en liten kvällspromenad! Imorgon ska jag fan oks pallra mig till gymmet! Kanske blir IW kl 19! :)

Just nu..

Kategori: Allmänt

Har suttit i skolan nu i några timmar. Och många mer timmar ska det bli.. Kul dag va?

Då var det dags igen..

Kategori: Allmänt

Jag ska alltid lyckas ta sönder allt porslin här hemma. Vet inte hur många glas jag tagit sönder sen jag och Simon flyttade in.. Och självklart var det dags idag igen när jag skulle hälla över gräddfilen till en skål.. På något sätt råkar jag komma emot skålan och helt plötsligt var skålen i två bitar.. Hur är det möjligt? Sånt här tycks alltid hända mig.. Det måste ha varit någon som satt en förbannelse över mig. Tur att det bara var en skål iaf. Dock lär jag väl snart ha sönder tv:n eller något liknande..

Promenix

Kategori: Allmänt

Har precis kommit hem efter en kort promenad med Simon! Att gå en promenad i kylan och sen komma hem och gå och lägga sig är nog något av det bästa jag vet. Är så himla skönt! Är också skönt att gå en promenad efter att man ätit, speciellt efter all den tacos jag och Simon proppat i oss. Man mår så himla mycket bättre då.

Imorgon bitti ska jag nog gå och träna. Det enda pass som går på gymmet är Yoga, vilket inte riktigt är min grej, så får se om jag går på det passet eller går en promenad. Matilda och Linnea kanske skulle på promenad imorgon bitti så kanske hänger med dom.

Han och hans trumma/bas/gitarr/sång

Kategori: Allmänt

I somras fick vi en ny granne. Han är tydligen musiker, har både trummor, bas och elgitarr. Och han älskar att spela på helger, speciellt på morgonen, och varje eftermiddag. härligt va? Alltid kul att vakna till att hela sovummet typ dunkar. Han bor vägg-i-vägg med oss så ni kan ju tänka er hur det låter. Jag hör till och med när en annan granne får meddelande på skype, så bra väggar har vi. Samtidigt vill jag inte ringa störningsjouren för det känns lite väl. Det är ju inte så att det är som värsta festen när han spelar är just det att det spelas VARENDA JÄVLA DAG! 
 
Så nu känner både jag och Simon att vi vill ge honom en hint om att det hörs ganska väl när han spelar. Vem vet, han kanske tror att vi har suberbra väggar så vi inte hör? 
 
 

Vår lilla bebis

Kategori: Allmänt

Tänker på min älskling konstant, åh så jag saknar henne!
Känna helt tomt när hon inte är här :(

 

 

 

 

 

 

 

Äntligen!

Kategori: Allmänt

Idag blir det tacos! Jippi! Hann inte med tacos igår som vi hade tänkt eftersom vi skulle till Jenny på spelkväll så åt istället en senare lunch bara. :)

Jag är verkligen vrålhungrig! Länge sen jag var såhär hungrig faktiskt. Imorse blev det 2 kokta ägg och sen satt vi i skolan och pluggade så åt inget då. Eftersom Simon kollar hockey så får jag vänta kanske 30 min till innan middag. Tur att jag köpte Brie och salami förut, det är verkligen ett perfekt mellanmål!

Ikväll blir det bara att ta det lugnt. Tänker inte plugga något, hjärnan måste vila lite känner jag. Dock satt vi inte så länge idag men kommer nog bli länge imorgon och på måndag. Jag och Simon ska nog kolla någon film och bara ha en mysig kväll!

Berättelsen om Pi

Kategori: Allmänt

För några dagar sen var ju jag, Linnea, Jenny, Lisa och Hugo på bio och såg Berättelsen om Pi.

Tigern i filmen var så himla söt och jag har ju typ velat ha en själv sen jag var 5 år. Har också velat ha en liten apa. Hur roligt skulle inte det bli? Åh så gulligt. Simon har ju bara fått reda på att han är kattallergiker, så kanske en tiger eller apa går bättre? först måste vi nog flytta utomlands där det är möjligt att ha såna djur hemma men det ska nog inte vara några problem. ;)

Filmen var iaf riktigt bra och jag kan verkligen rekommendera er att se den! Vill inte avslöja något här så ni får gå och se den istället! :)

Jobb, plugg, tvätt och spelkväll!

Kategori: Allmänt

Blev inte tacos igår. Simon tyckte att vi skulle ta slut på potatisarna vi hade hemma så hans förslag var potatismos, köttbullar, gräddsås och så lingonsylt till. Det var ju gott men hade varit liiiite godare med tacos.. ;) kanske kan göra det imorgon!

Ikväll ska vi hem till Jenny, eller om vi alla ska vara hos oss, för spelkväll! Dock missar vi gladiatorerna och syrrans klasskompis ska vara med så det är lite synd. Har vi tur så kan vi se det på tv4play! Ska bli skönt att kunna koppla av lite Ikväll för att kunna ladda upp inför helgen då det är stenhårt plugg som gäller!!

Sitter på bussen nu och lyssnar lite på musik. Så skönt att ha ett spotify-konto, bussresan går så himla mycket fortare då. Jobbar nog bara till 12 idag och då blir det att dra hem och plugga, kanske sitta i skolan och plugga med tjejerna, och så har vi även tvättid 12-16 :)

Hard work

Kategori: Allmänt

Är just nu på jobbet men är inte så många som ringer just för tillfället så tänkte passa på att blogga lite! Igår hann jag tyvärr inte blogga. Jobbade fm, hade föreläsning 13-14.30 och så åkte jag och Simon till storheden för att shoppa lite till lägenheten. Efter det så var det dags för träning för mig, Linnea, Matilda och Greta, vi hade bokat in oss på IW. Sen kom jag hem, åt middag och somnade i soffan framför tv:n. Hann kolla på Sveriges mästerkock, det är ju ett måste! Jag och Simon älskar matlagningprogram!

Ikväll blir det hockey hemma hos oss! Innan det så ska nog jag och Simon laga någon god mat, kanske tacos? Det är himla gött!

Varning

Kategori: Allmänt

Jag kanske ska varna er redan nu om det som väntar er i några dagar för om jag känner mig rätt så kommer jag bara att blogga om hur trött jag är, hur stressad jag är, och om tentaplugg fram tills tisdag nästa vecka. Hoppas ni ändå fortsätter läsa min blogg(och ja, jag har faktiskt några läsare som verkar läsa varje dag!) och jag ska faktiskt försöka anstränga mig och skriva om något som kanske är lite mer intressant.

Jag har precis borstat tänderna och ligger nu nerbäddad i sängen för att sova. Imorgon har jag, Linnea och Matilda bokat in ett indoor walking-pass kl 17 och det ska bli så grymt härligt att få röra lite på fläsket!

Typ såhär trött är jag nu. Så dags att sova. Godnatt på er alla där ute!

Tidig morgon

Kategori: Allmänt

Jag och Linnea sitter just nu i skolan och väntar på resten av gruppen för att gå igenom det sista inför redovisningen som är 8.15. Sjukt att vi är först av alla, vi som alltid brukar var sist.

Efter redovisningen blir det att åka direkt till jobbet. Slutar klockan 17 och då blir det direkt till Max för att käka lite med gänget och sen se bio! Vi ska se berättelsen om pi!

Nu har gruppen kommit så ska gå igenom allt alla ska säga nu!

Kroppsmätning!

Kategori: Allmänt

Idag var jag iväg till Stil, gymmet här på skolan, för att göra en kroppsmätning. Det var lite pirrigt i magen när jag ställde mig på vågen och höll i två typ hantlar som skulle göra en mätning av fett, muskler och liknande på hela kroppen. Resultaten var  helt ok. Lite hög fettprocent kanske, men det ska nog gå att ändra på. Kanske börjar imorgon men en morgonpromenad, för se hur trött jag är och hur kallt det är ute. Jag vill ju gärna inte frysa ihjäl.
 
Maskinen mätte också om det var någon skillnad i fett/muskler i höger/vänster arm/ben och alla mina värden var typ samma, så det var skönt! :)

Det var faktiskt kul att se hur man verkligen ligger till och det här testet kommer jag att göra om om några månader för att se om det blivit någon förändring. Så nu får jag verkligen se till att träna - man vill ju se resultat.
 

Shopping

Kategori: Allmänt

Idag blev det allså att åka till Storheden för att handla lite smått och gott. De som åkte var jag, Simon, Linnea och Hugo. Alltså nästan full bil och självklart hade bakluckan fryst fast så ni kan nog tänka er hur trångt det var i bilen. Det var gaaanska många påsar som skulle med hem. Sen hade jag och Simon velat köpa en typ hylla till badrummet men vi fick inse att den omöjligt skulle få plats.Det får vi köpa nästa gång. Imorgon ska jag ta bilen till jobbet och ha den i parkeringshuset sålänge så den för bli lite varmare. Hoppas att det sen går att öppna bagaget. Vi måste trycka in en knapp för att kunna låsa upp och den är helt fastfrusen, har provat med sån där spray men det funkar tyvärr inte..
 
Detta fick följa med oss hem idag:
 
- Svart gardinstång
- 2 lila snygga bordslampor
- 2 badrumsmattor, en svart och en blå
- 4 handdukar, 2 svarta och 2 blåa
- 2 filtar, en beige och en ljusgrön
- en sån där sak mam har på väggen i badrum och sprayar vid behov så att det luktar gott
- nagelacksborttagning
- hårfärg
- schampo
- lite mat på maxi
 
Nu känner jag och Simon att vi äntligen börjar komma någonvart med inredningen här i lägenheten. Allt har varit lite alla möjliga färger men nu försöker vi anstränga oss lite för att få det lite mysigare här hemma.
 
I sovrummet är ju väggarna vita och så har vi tänkt att ha lila detaljer. Nu har vi lampor. Ska kolla på lite gardiner och så kanske lite ljus, sen är nog sovrummet klart :)
 
I badrummet ska vi ha svart och blått! Ska som sagt köpa en sån där hög kvadratisk hylla att ställa i hörnet där vi kan ha handdukar m.m. Idag köpte vi ju mattor och lite handdukar, ska dock köpa fler i större storlek. :) Sen kan man nog inte göra så mycket mer med badrummet.
 
I köket är det lite svårt tycker vi. Eftersom det är så gammalt och fult är det svårt att göra det snyggt.. Vi får fortsätta klura och försöka komma på något som kan göra det snyggare!
 
vardagsrummet har vi alltid haft brunt, beige och grönt typ. Vi tänker fortsätta på det, därför köpte vi nya filtar idag som ska passa in. Vardagsrummet är ju det rum man är mest i så det känns som att man vill fokusera mest på det men vi har lite problem där. Vet inte riktigt hur vi vill ha det.. Jag vill gärna få upp lite saker på väggen, såsom en större klocka och lite snyggare tavlor. Har ju 3 tavlor men känner inte riktigt att dom matchar.. Hit måste vi även köpa snyggare gardiner, de vi har nu är förskräckliga.
 
Tur att jag har Linnéa, hon är bra på inredning och därför har jag bestämt att hon måste följa med mig och Simon på en shoppingrunda snart och hjälpa oss! :D
 
 

Jag kan också

Kategori: Allmänt

Sitter just nu i en svinkall bil. Kan knappt skriva så frusna fingrar jag har.. men bilen blir nog snart varm, eftersom den FUNKAR! Jag och Linnea har fått igång bilen helt själva! Simon tog in batteriet igår så att det fick ladda över natten. Jag och Linnea var lite osäkra om vi kunde få dit batteriet eftersom vi aldrig gjort det tidigare men vi beslöt oss får att prova. Vi tog med oss det tunga batteriet och en skiftnyckel och 30 min senare funkar bilen.

Hoppas bara vi satt i batteriet rätt. Om jag inte bloggar något ikväll så betyder det att vi satt i det fel.

Nu har bilen hunnit bli varm och Simon har kommit från skolan så nu ska vi brumma iväg till storheden för att storhandla!

Jobb, jobb och ännu mera jobb

Kategori: Allmänt

Då sitter man på bussen påväg till skolan för att göra lite grupparbete. Har jobbat några timmar nu på förmiddagen och kommer bli fler jobbtimmar denna vecka. Kommer jobba imorgon eftermiddag, onsdag förmiddag och heldag torsdag och fredag! Härligt med lite extracash! :D nu ska jag av bussen och kila och äta mat med gänget!


Imorgon drar allvaret igång igen

Kategori: Allmänt

Imorgon börjar jag jobba och den 15:e januari är det tenta så morgon eftermiddag drar också tentaplugget igång. Har även en redovisning av ett arbete på tisdag. Jippi. Detta betyder att julovet börjar dra sig mot sitt slut. Jobbar hela nästa vecka så vet inte riktigt när jag sla hinna plugga, men får väl sitta på kvällar och sen till helgen! Har ju även måndag nästa vecka på mig så hoppas att det räcker för att klara tentan, ni får hålla tummarna för mig!
 
Nu ska jag fortsätta spela lite tv-spel, Black Ops 2, med Simon!
 
 

Dags att börja röra på fläsket

Kategori:

Jag har verkligen blivit en latmask. När jag slutade med simningen så slutade jag helt att träna. Självklart var jag aktiv på idrotten i skolan men ni fattar nog vad jag menar. Jag gjorde ingenting utöver det, verkligen ingenting. När jag slutade skolan så åkte jag hem och la mig i soffan och kollade tv. Sedan pluggade jag lite och så gick jag och la mig. Så såg mina dagar normalt ut.
 
Sen jag flyttat upp till Luleå har jag tränat i perioder - jag har börjat, slutat, börjat osv.. Det slutar alltid med att jag ger upp alldeles för lätt. Nu ska jag faktiskt anstränga mig liiite mer.
 
När jag simmade kunde jag ju också äta vad som helst eftersom man tränade så mycket. Självklart minskade jag inte mina portioner när jag slutade. Och det har nu börjat visa sig. Har fått en lite mjukare kropp eller hur man ska beskriva det.. Mina muskler har blivit ersatta av fett. Så nu är det dags att börja träna igen!  Gör av med lika mycket som du stoppar i dig. Eftersom jag älskar mat så kommer jag nog att få träna grymt mycket.. ;)
 

Trött..

Kategori: Allmänt

Jag har precis vaknat. Åh känns som hela dagen har försvunnit. Brukar vanligtvis gå upp mycket tidigare men efter hemresan hit upp till Luleå har vi inte kunnat sova förrän sent på natten och vaknat lagom till lunch. Hehe beror nog på att vi inte sov något natten vi reste upp hit och sov hela den dagen..

Imorgon lär det bli tufft eftersom jag börjar jobba klockan åtta och bussen går strax efter sju.. Men det är nog också bra, för då kan jag nog vända tillbaka på dygnet! :)

Filmmys

Kategori: Allmänt

Har i flera års tid haft en fimscen på hjärnan men har aldrig kommit på vad filmen heter. Nu när jag var hemma över julen frågade jag syrran och hon visste vilken jag menade, F i n a l l y ! Filmen heter The Patriot. Nu har jag laddat ner filmen och ska se tillsammans med Simon. Om jag inte minns helt fel var denna film en av mina favoritfilmer som yngre, och nu får vi se om jag tycker likadant som förr. Haha den kanske är sämst, kanske bara gillade filmen för att Heath Leadger är med? ;) 
 
 
 

Dagens middag

Kategori:

Jag och Simon orkade inte åka till Maxi och handla idag, det tar vi imorgon eller på måndag. Bilen är ganska så insnöad och snön är hård som sten så kommer ta ett tag innan vi kan köra den och orkar verkligen inte åka buss och sen bära runt på en massa påsar. Eftersom vi inte kan åka med bilen ännu så åkte vi heller inte till Jysk och Rusta.
 
Eftersom vi inte handlat så fick vi laga mat av det vi hade i kyl och frys. Hittade en falukorv i frysen så bestämde oss för att göra Korvstroganoff. Fattar inte riktigt varför jag älskar denna maträtt så mkt som jag gör.. Hade dock inte alla intredienser men som tur är har vi lilla Ica nära oss så vi gick dit och handlade bland annat grädde och lök som fattades till maten. Korvstroganoffen blev lyckad och nu sitter jag och Simon i soffan och kan knappt röra oss pga matkoma.
 
 
1. Vår riskokare. Bästa köp alltså! 2. Några av ingredienserna.
3. Korvstroganoffen. 4. Mums!

Sötnosar

Kategori: Allmänt

Mimmi verkar ha det ganska bra tillsammans med Nisse! Men åh vad jag saknar henne.. :(

Hehe jag och Simon skickade även iväg ett mms till simons mamma på Mimmis favoritgodis. Hon är ju helt galen i dom :)

Bedtime

Kategori: Allmänt

Nu är det nog dags att sova. Idag blev det inte så mycket städning som vi planerat. Fastnade i soffan framför tv:n som alltid när vi ska städa ;) Men imorgon ska det städas! Vi ska även ta bort julgranen och alla julsaker och även tvätta mellan kl 12 och 16! Sedan måste vi även handla eftersom vi inte orkade det idag. Ska då också passa på att åka förbi lite andra affärer, såsom jysk och rusta och se om de har något till vår lägenhet. Vi skulle behöva köpa lite gardinstänger, gardiner, filtar, förvaring till badrum och lite annat smått och gott! :)

inlägg #1

Kategori: Allmänt

Då var det dags för även mig att börja blogga. Här kommer jag att skriva om allt möjligt som händer i mitt liv!
 

För er som inte vet vem jag är så heter jag Rebecca, är 20 år gammal och bor i Luleå tillsammans med min sambo Simon. Vi båda kommer från Kumla men flyttade sommaren 2011 till luleå för att studera på LTU. Jag läser till civilekonom och Simon till civilingenjör.  Jag gillar att bland annat umgås med vänner, träna och laga mat. Något som även kan nämnas är att jag jobbar extra som skedereglerare på Folksam och är även studentambassadör.


Jul och nyår spenderades i Kumla men nu är vi tillbaka i Luleå igen. Då Simon nyligen fått veta att han är kattallergiker så fick vi lämna vår lilla bebis Mimmi hos Simons mamma och syster, tillsammans med deras katt Nisse. Åh så vi kommer sakna henne. Tittar hela tiden mot fotöljen och tror hon ska ligga där och så fort jag kommer in till lägenheten väntar jag på att hon ska komma fram och hälsa..

 

Nu måste vi ta och storstäda lägenheten från allt katthår så att Simon blir frisk snart. Sedan ska det även storhandlas - då kylen är helt tom.