skrbaa.blogg.se

Här kan du läsa om allt som händer i mitt liv!

Divergent

Kategori: Allmänt

Har nu krupit ner i sängen för att börja läsa en bok som heter Divergent! Jag, Linnea, Lisa, Jenny och Hugo har alla bestämt att läsa den och så ska vi ses en kväll och snacka om den. Lisa och Hugo har såklart redan läst klart den och vill att vi andra ska skynda oss så att vi alla kan börja på boken som kommer efter denna. Så blir eventuellt boksnack på onsdag kväll! :)

Snart helg

Kategori: Allmänt

Sitter nu i soffan och chillar. Träningen gick väl sådär idag, var galet trött i benen och pulsen gick aldrig upp typ. Men det var ett bra pass med en grym instruktör! Så ska gå oftare på hans pass.
 
Imorgon har jag och Matilda bestämt oss för att träna kl 07.00, spin 45. Sen har jag skola fram till lunch - sen tar jag helg. Och eftersom jag har tränat på morgonen så betyder det att jag kan ta det lungt resten av kvällen. Yay!
 

2013-02-28

Kategori: Allmänt

Sitter nu i skolan med Lisa, Hugo och Jenny. Vi har precis blivit klara med övningsuppgifterna som är tills imorgon. Uppgifterna gick ändå helt okej att göra så det var skönt. :)

Ska strax bege mig hemåt för att käka ett mellanmål och sen ska jag gå till Stil för att köra 60 minuter spinning! :)

2013-02-27

Kategori: Allmänt

Gick upp runt nio imorse och käkade en ordentlig frukost som bestod av 2 mackor och en tallrik havregrynsgröt. Kl 11 var det dags för spin 30 + cxworx tillsammans med Matilda. På spinningen kände jag direkt att kroppen var trött från gårdagens pass. Efter cxworx var kroppen helt slut och nu har jag galet mycket träningsvärk. Skönt!
 
Efter träning kom jag hem, duschade och la mig i soffan och kollade på tv. Somnade till Smallville och vaknade två timmar senare.. Då kollade jag på det senaste avsnittet av Pretty Little Liars, sååå jäkla bra alltså! Längtar tills nästa vecka när nästa avsnitt kommer :)
 
När Simon kom hem från skolan så bestämde vi oss för att åka till Elgiganten för att kolla på telefon till honom. Självklart fanns inte den telefon han ville ha i butiken.. Men nu har han beställt en via hemsidan i alla fall, så om några dagar har han en ny mobil :) Jag passade även på att gå in till Stadium där jag hittade lite träningskläder. Alltid roligare att träna med lite nya kläder i färgglada färger!
 
Nu har jag faktiskt satt mig i köket och ska försöka plugga lite medan simon är iväg och tränar. Klockan 20.00 är det dags för Sveriges mästerkock så har ungefär en timme på mig att få lite plugg gjort.

Helt slutkörd

Kategori: Allmänt

Valde att gå på cardio-cross idag tillsammans med Matilda. Kristin skulle också ha tränat men när hon kom in i salen och tittade sig omkring så ångrade hon sig och gick därifrån. Vi försökte övertala henne att stanna men det funkade tyvärr inte.. :/ Det är ju sååå jäkla skönt när man är helt död efter ett pass! Märker redan att jag börjar bli lite starkare och så orkar jag mycket mer. Så tummen upp för det! :D Skulle handla lite på Ica efter passet och jag orkade knappt bära hem påsen, haha..
 
Nu har jag precis tagit ett långt och skönt bad. Hade i ett hjärta som skulle vara bra för kroppen - typ någon form av butter. Och nu känns min kropp jättelen! :D Kollar hockey just nu men kl 21 är det dags för House. Sen ska nog jag sova, är tröttis.. Imorgon har jag faktiskt bestämt mig för att plugga så ska till skolan runt kl 9 :)

Tråååååk

Kategori: Allmänt

Åh jag typ dör så tråkigt jag har det.. Jag har ingenting att göra på dagarna eftersom det inte finns mycket att plugga..

Efter min föreläsning(som jag ser på hemifrån just nu) så ska nog jag och Simon ut på en promenad. Eller så kanske jag ska på cardio cross tillsammans med Matilda(jag är reserv nr 2). Får se lite hur jag gör :) körde ju bodypump igår så är lite trött i musklerna :/

Morgonträning

Kategori: Allmänt

Imorse var jag till gymmet en snabbis men var så tråkigt så gick hem ganska så snabbt.. Tycker att pass är så himla mycket roligare att gå på än att träna själv!

Jag har också lyckats övertala Simon att följa med mig på ett pass så i eftermiddag blir det bodypump! :)

Föreläsning..

Kategori: Allmänt

Sitter i soffan och kollar på dagens föreläsning. Sista föreläsning med nytt innan tentan. Imorgon kommer vi att gå igenom en gammal tenta och på fredag är det frågestund. Tenta 27 mars så däremellan har vi inga föreläsningar, bara ett seminarium 13 mars. Och i den andra kursen har vi inte heller några föreläsningar kvar för denna period, bara ett övningspass på fredag. Så mars är jäkligt slapp - yay! :)

Söndag 24/2

Kategori: Allmänt

Förlåt för dålig uppdatering idag, har inte riktigt orkat. Idag spenderades nästan fem timmar i simhallen och sen resten av timmarna i soffan slappandes. Jag lyckades dock övertala Simon att följa med på en kort promenad så har iallafall fått lite träning idag.

Imorgon börjar Simon 8.15 så tänkte gå upp samtidigt och träna lite kondition innan jag ska på föreläsning 10.15.

Förlust

Kategori: Allmänt

Innan jag flyttade upp hit visste jag knappt vad hockey var. Ikväll satt jag helt fastklistrad framför tv:n, hoppandes och skrikandes. Börjar jag bli ett Lulefan tro? Luleå var det bättre laget idag och ledde men självklart ska Skellefteå kvittera med endast 7 sekunder kvar. Och så förlorade Luleå på straffar, typiskt!

Dagens middag

Kategori: Allmänt

Jag och Simon lagade en riktigt god middag förut! Vi gjorde en gryta som innehöll kött, en gul lök, massa wokgrönsaker och tre morötter. Vi kryddade med vitlökssalt, paprikapulver, peppar och grillkrydda. Vi hade även i sweetchilisås, soja, en köttbuljong, hoisinsås och ostronsås. Blev även några matlådor - yes! :)

Hockeykväll

Kategori: Allmänt

Sitter nu och kollar Luleå-Skellefteå tillsammans med Simon och Adde. Efter matchen ska Adde dra iväg på fest och då ska nog jag och Simon titta på någon film och mysa. Kanske även går ut och går lite, det är ju så himla skönt med kvällspromenader. :)

Spin 60

Kategori: Allmänt

Det blev att köra spinning 60 minuter idag. Första gången jag körde 60 minuter, och det gick faktiskt ganska så fort! :) Skönt att bli av med träningen ganska tidigt på en lördag också. Passet var väl helt ok, vissa låtar var lite sega men annars var det ett bra pass! :)

Träna eller inte träna?

Kategori: Allmänt

Igår bestämde jag mig för att ta sovmorgon och verkligen sova ut idag, så valde att inte boka in några tidiga pass på gymmet. Dock känner jag mig utvilad nu.. så funderar på om jag ska gå och träna nu eller inte? Är spinning kl 10 och finns några platser kvar, och den hinner ju jag till. Och det är ju så himla skönt att vara klar med träningen på förmiddagen! Jag får se hur jag gör, har ju några minuter på mig att bestämma mig! ;)

Nu är det fredagsmys..

Kategori: Allmänt

Mums vad gott med fruktsallad! Dock kanske jag och Simon gjorde liiite för mycket.. ;)

HELG!

Kategori: Allmänt

Nu tar jag helg. Har tagit på mig mjukiskläder och lagt mig i soffan. Simon ska strax till gymmet för att träna men jag orkar inte följa med, tränade ju faktiskt imorse. Och två gånger igår. Kroppen behöver ju faktiskt vila också. Så här ska det slappas istället! Medan han tränar ska nog jag titta på Gossip Girl. Ikväll blir det att titta på gladiatorerna, göra fruktsallad(självklart äta den också) och sen ska vi nog spela lite spel!
 

Morgonträning

Kategori: Allmänt

Klockan är över nio och jag har redan tränat. Imorse började spinningen 07.00, och det var ju rena sovmorgonen för mig. Kunde gå upp halv sju istället för kl sex. Passet var faktiskt riktigt bra och jag tyckte att jag körde på bra. Jag börjar redan känna mig starkare!

Snart är det dags att gå till skolan för ett seminarium och sen en föreläsning 13.00-14.30. Sen tar jag äntligen helg!!

Min dag

Kategori: Allmänt

Imorse gick jag upp runt sex och gick nästan direkt till Stil. Där blev det 45 minuter IW. Gick sen hem, duschade, kollade på ett avsnitt av Pretty little liars, gick till skolan, hade grupparbete, gick hem, kollade 2 avsnitt av gossip Girl, gick och tränade pass nr 2 för dagen, handlade, kom hem, lagade mat, åt mat, chillade i soffan, gick till skolan tillsammans med simon för att han skulle lämna in en uppgift och nu ligger jag i soffan igen och chillar. Kul dag va?

I am all alone

Kategori: Allmänt

Simon är fortfarande i skolan och pluggar så jag har varit själv hela kvällen. Dom har något litet grupparbete som ska in på fredag men eftersom hans gruppmedlemmar bor i Piteå så vill dom gärna bli klara idag så att dom är lediga imorgon och fredag, och slipper åka in till skolan.

Imorgon är det dags för Indoor walking på morgonen. Om jag kommer upp förstås, lär vara galet trött. Sen har jag grupparbete hela dagen så är ju skönt att man då bara kan komma hem och slappa resten av kvällen! Sen har nog Simon inte så mycket plugg så vi kanske hittar på något skoj! :) om det blir fint väder kanske det blir lite längdskidor!!

Hej hörrni!

Kategori: Allmänt

JAG LEVER!
 
Kettlebell var verkligen inte min grej. Efter 10 min hade jag tröttnat och ville bara gå därifrån. Instruktören visade typ hur man skulle göra och sen fick man köra sitt race, sin egna takt,  i några minter tills han sa att vi skulle byta hand, vila 10 sek eller så berättade han om nästa övning. Det var inte riktigt som jag hade tänkt mig. Det var inte riktigt den gruppträningen jag sökte. Så nej, no more kettlebell för mig. I alla fall inte på ett tag.
 
Samtidigt var jag galet svettig och imorgon kommer jag nog ha träningsvärk - så det är ju bra träning iaf. Instruktören gick runt och kollade tekniken på alla och kom faktiskt aldrig fram till mig så antar att jag gjorde rätt. Dock måste jag nog börja träna ryggen mer för fick galet ont i den. Vad tusan är det för fel på min rygg?! Kunde knappt göra vissa övningar för att jag hade så ont i ryggen.. men sist så var det konstig smärta, nu kändes det mer som muskelvärk. Man böjde sig väldigt mycket under passet och jag måste nog spänna ryggen för mkt för ingen annan hade ont i ryggen efteråt, bara armarna(vilket jag inte hade ont i ..).. Så får börja träna på att slappna av i ryggen mer! :)
 

Provar lite nytt

Kategori: Allmänt

Nu ska det svettas!!! Första gången jag provar kettlebell, spännande! :) Får se hur jag mår 19.30 när passet är slut!

Ska försöka prova på de flesta pass som går här på Stil(förutom alla danspass) så att man inte går miste om något. Finns ju en massa möjliga olika pass som jag har några jag ännu inte provat!

130220

Kategori: Allmänt

Imorse var det svårt att komma upp ur sängen. Jag försökte intala mig själv att jag var lite småsjuk så att jag kunde sjukanmäla mig till jobbet för ville verkligen inte gå upp ur sängen.

Efter lite fundering så kom jag fram till att jag nog borde gå till jobbet och att jag annars kommer ångra mig. Jag vet ju hur skönt det är att bara jobba förmiddag för då har men hela dagen kvar sen.

Min eftermiddag ska spenderas med plugg. Jag, Linnea och Matilda ska göra klart en labb. Jag måste ju även hinna med att träna, får se vad det blir idag. Antingen så följer jag med Simon och kör tillsammans med honom inne på gymmet eller så kör jag något pass. :)

Waiting

Kategori: Allmänt

Sitter nu utanför en föreläsning som Simon är på. Självklart ska han ha heldag i skolan när jag glömt nyckel.. Och så ska han självklart sätta sig på mittersta raden på mittersta platsen, vilket betyder att han inte bara kan komma ut med nyckeln. Nu måste jag alltså vänta på att dom får paus.. Dock är det ju mitt fel att jag glömt nyckel men tyckte Simon kunde valt en lite bättre plats ;) Tur att jag är klar med dagens träning och plugg - så har en chillkväll framför mig!

Jag ser in till föreläsningen och blev överlycklig när jag såg att föreläsaren var klar med sin redovisning och lämnade "scenen". Men självklart kommer det då upp en annan person som ska hålla en till redovisning.. Det är tydligen flera företag som berättar om en massa spännande saker, synd bara att jag inte hör vad dom säger.. :(

Spin 45

Kategori: Allmänt

Dagens träning är redan avklarad och jag mår toppen. Spinningpasset var riktigt kul och jag körde verkligen hårt. Mjölksyran bara sprutade ett tag ;) Såå härligt att svettas och verkligen känna att man tar i.

Sitter nu i skolan och väntar på att övningspasset ska börja. Är typ en timme kvar men orkade inte gå hem och sen gå tillbaka till skolan. Orkade heller inte göra alla uppgifter igår, har bara gjort några, men det ska nog gå bra ändå. :)

Body pump och cykling

Kategori: Allmänt

Ha precis kommit hem från gymmet. Idag blev det en timmes body pump och sen en mil på cykeln. Så nu är jag ganska så död, men åh så bra jag mår. Jag börjar verkligen tycka om att träna. Idag tog jag också mer vikt än vad jag brukar ta, yay!

Imorgon bitti blir det nog spinning kl 6.30. Är ju så härligt att träna på morgonen! :D

Måndag

Kategori: Allmänt

Har precis blivit klar med ett grupparbete som jag nu har skickat in. Jag trodde vi var helt klara med den och att jag bara skulle skicka in den men såg att det fanns lite att göra, som tur gick det fort! :) Så nu är det bara att ge sig på nästa plugg, övningsuppgifter inför morgondagens övningspass.. får se hur mycket jag kommer göra. Ska även ta mig till gymmet idag - blir antingen bodypump eller IW! :)
 

Fest hos Lisa

Kategori: Allmänt

Igår kväll var vi alltså ett gäng hemma hos Lisa och firade henne! Det var riktigt skoj, vi körde bland annat en massa lekar! Vi var uppdelade i fyra lag(3-4 personer i varje lag) och den bästa tävlingen var nog när en i laget skulle upp och lyssna på en låt med hörlurar och sen försöka sjunga så att de andra i laget skulle gissa låt/artist. HAHAHA alltså jag höll på att dö så roligt det var! Den roligaste var nog Hugo, han gav verkligen allt! En tävling var också att köra ett bilspel(gran turismo), och det lag med snabbast tid vann. Lisa och hennes man Jens har en sån där bilstol med ratt och det kändes verkligen som att man körde en bil! På slutet satt vi och spelade TP(som hon fick av oss i present) och jag tror klockan var runt halv 3 när vi ringde taxi!
 
Både jag och Simon blev riktigt sugna på att skaffa en sån stol för det var riktigt kul men tyvärr så var det ganska så dyrt. Vi har samma spel här hemma så vi har spelat hela dagen! ;) Dock är det himla annorlunda och mycket tråkigare att köra med dosa och inte ratt :(
 
Idag borde jag ha pluggat för har ett övningspass imorgon bitti och på tisdag där man egentligen ska vara förberedd men jag har verkligen inte haft någon lust att göra dom uppgifterna. Har bara skuggat igenom dom lite snabbt..Vi får helt enkelt hålla tummarna att läraren inte frågar mig något. Sen är det ju inget obligatoriskt att gå på övningarna så blir ju inte betygsatta eller så, tur det! :)
 
 
 

Vilodag

Kategori: Allmänt

Imorse blev det verkligen ingen cardio cross för mig. Jag kan knappt röra mig. Ryggen har bara blivit värre och jag håller verkligen tummarna att den blir bättre snart. Ska ju iväg till Lisa ikväll för fest och det blir inte lätt om jag inte kan röra på mig.. Simon fick till och med hjälpa mig upp ur sängen och så fick han hjälpa mig ta på mig och fixa frukost till mig.Natten har varit en plåga för jag kunde bara ligga på mage eller rygg, alltså inte på sidan som jag alltid brukar göra, och så fort jag vände mig om så vaknade jag av smärtan. Fy alltså. Har ju som mål den här månaden att träna något varje dag men idag tar jag fan vilodag.
 
 

Aj aj aj

Kategori: Allmänt

Idag åkte jag och Simon in till storheden för att shoppa lite på stadium outlet(eller ja, jag skulle shoppa). Jag köpte ett par skor, 2 linnen, 2 sportbh, träningsbyxor, ett par mjukisbrallor och strumpor! Besökte även systemet för att handla lite där eftersom vi ska till fira Lisa som fyller år imorgon! :)

Runt lunch kom sen Matilda hem till oss för att vi skulle göra lite grupparbete. Satt i kanske 2 timmar och sen gick Matilda hem för att hämta träningskläderna och då passade jag på att ta en power nap, åh så skönt det var. Dock hade jag suttit konstigt på stolen under plugget så fick riktigt ont. Trodde det skulle bli bättre av lite vila, men icke.

Kl 17 var det dags för bodypump! Jag och Matilda var väl inte sådär supertaggade men när man väl kom dit så taggade man till. Sen när man också fick inviga de nya kläderna och skorna så blev man ännu mer pepp. Passet gick bra och jag kände knappt av i mitt knä, yaay! Dock fick jag riktigt ont i ryggen när vi skulle köra plankan på slutet av passet. Just nu så värker det i hela ryggen och jag kan knappt röra mig. :/ Får hoppas att lite Alvedon och tigerbalsam hjälper så att jag kan gå på cardio cross imorgon bitti!!

Die Hard 5

Kategori: Allmänt

Idag var det alltså biopremiär för den nya Die Hard-filmen! Filmen var inte direkt någon wow-film men inte heller en film man somnar till, den var alltså helt okej. Filmen hade både action och humor, vilket jag verkligen gillar! Älskar att se såna filmer på bio för det är så roligt att höra hela salongen skratta! 3,5/5 i betyg :)

Nu är det nog dags för mig att sova. Imorgon ska jag till Jenny runt klockan 9 för plugg. Funderar på att gå på spinning 45 minuter kl 07.00 men får se hur trött jag är imorgon, har ju gått upp tidigt några dagar i rad så kanske borde sova ut lite. På eftermiddagen står ju ändå bodypump på schemat och kroppen måste ju få vila lite också! Så får helt enkelt se hur jag mår imorgon bitti och om jag går på spinningen eller ej! :)

Godnatt!

Pannkakor

Kategori: Allmänt

Efter att jag och Simon varit på gymmet så blev vi båda sugna på pannkakor! Nu är vi båda proppmätta och kan knappt röra på oss ;) Tur att vi hinner vila lite i soffan innan vi åker till stan för bio!

Jag gömde en pannkaka till Simon i mitten av alla pannkakor med ett litet meddelande på ;)

När jag kom hem från jobbet tidigare idag så överraskade Simon mig med blommor. Hihi han är ju för underbar <3

Alla hjärtans dag

Kategori: Allmänt

Även idag jobbar jag! :) Slutar kl 12 och då ska jag hem och så ska jag och älsklingen gå och träna tillsammans! Ikväll blir det bio, vi ska se den nya Die Hard-filmen. Vi brukar aldrig direkt fira alla hjärtans dag men vi ville ändå göra något kul tillsammans så fick bli bio! :)

Dagens träning

Kategori: Allmänt

Idag var det alltså IW som stod på schemat. När jag och Matilda såg instruktören som skulle hålla passet så var vi faktiskt nära på att gå därifrån.

Vi har haft henne en gång tidigare, då på ett spinning-pass. Under det passet så cyklade hon knappt utan hon gick runt och tittade på oss andra. Och idag var inget undantag. Hon tog värsta långa pauser mellan varje låt och så körde hon inte alls hårt. Mitt i passet tar hon också en paus på en hel låt och dricker en celsius medan hon ber oss andra köra på. Det var inte så peppande. Man vill ju ha en instruktör som för en att kötta.

Nu vet vi iaf vad hon heter och som tur är så står det vilken instruktör som håller i passet när man bokar så i framtiden ska vi nog undvika att gå på hennes pass. Det är nog heller inte bara vi som tycker såhär, idag var bara hälften av maskinerna upptagna - det brukar normalt vara fullbokat.

Lite förmiddagsjobb

Kategori: Allmänt

Imorse var jag inte alls peppad på att gå upp. Jag var ganska så trött.. Idag jobbar jag på Folksam på förmiddagen så slutar snart. Då ska jag, Matilda och Linnea skriva klart en laboration som vi tänkt skicka in idag :)

Kl 17.00 blir det IW - Yey! Äntligen har jag kommit igång med träning! Trodde jag skulle vakna upp med världens träningsvärk efter passet igår men jag har knappt någon träningsvärk alls. Jag känner ytterst lite i överkroppen bara.

Stockholmare på besök!

Kategori: Allmänt

Idag kom Björn och Elias, från Stockholm, upp till Luleå för att "skugga" mig. Jag visade dom runt, vi käkade lunch och så fick de vara med på en föreläsning. Föreläsningen var väl inte den bästa, nästan alla studenter höll på att somna så tråkig den var och läraren säger inte så mycket utöver det som står på powerpoint-presentationen(som vi har tillgång till några dagar innan) så man kan lika gärna läsa allt själv..
 
Trots den tråkiga föreläsning så hade jag ändå riktigt kul idag och jag hoppas också att killarna hade kul. Det är alltid kul att berätta för andra hur bra civilekonomprogrammet är och framförallt - hur bra LTU är! Nu får vi hoppas att Björn och Elias gillade LTU och att de vill komma upp till luleå och plugga i höst!
 

Cardio cross

Kategori: Allmänt

Väckarn ringde 06.00 imorse och jag bara flög upp ut sängen, hoppade i kläderna, borstade tänderna och så begav jag mig till gymmet för 45 minuters spinning. Det gick bra och det var faktiskt riktigt härligt att träna så tidigt.

Efter passet så kom jag hem och gjorde en smoothie till frukost. Jag hade samma ingredienser som sist, dock tillsatte jag lite mjölk för att den skulle gå att dricka, blev lite tjock med bara yoghurt.

Nu är jag hemma från dagens andra pass - cardio cross! Det var 12 stationer med olika övningar och så körde man 3 varv, 40 sekunder på varje och 10 sekunder vila.

Första gången jag provar på cardio cross och jag höll på att dö. Mjölksyran bara sprutade i kroppen. Det var samtidigt roligt och riktigt bra träning så kommer fortsätta gå på dom passen! :) Jag känner dock hur träningsvärken kommer smygandes. Vi får se om jag kommer kunna gå imorgon..

2 pass idag alltså - jag är nöjd!

Hamburgare!

Kategori: Allmänt

Dagens middag blev hamburgare. Det är ju så himla gott. Och så himla lätt. Idag lyxade vi till det med både ägg och stekta champinjoner i. ;) Hade också sallad, tomat, gurka, ketchup och hamburgerdressing. Nu i skrivande stund så kom jag på att vi glömde det nästan viktigaste tillbehöret. Rödlök! Ojojoj. Vi får komma ihåg det tills nästa gång! :)

Kanske inte ser så gott ut, men jag kan lova er att det var riktigt gott!

Spin45

Kategori: Allmänt

Har bokat in mig på spinning 45 minuter imorgon bitti kl 6.30. Just nu är jag jäkligt peppad men frågan är om jag kommer vara det imorgon bitti.. Och jag som inte ens tycker om spinning särskilt mycket, vad har hänt med mig?!

Jag får oftast ont i min rumpa. Den måste vara för stor för sadeln för jag får riktigt ont av att sitta på den. ibland får jag även ont i knäna, men det brukar funka ganska bra ändå.

Var på spin45 idag och det gick faktiskt bra. Var ett härligt pass och fick inte det minsta ont i knäna. Vi får hoppas att det går lika bra imorgon! :)

Föreläsning hemifrån

Kategori: Allmänt

Idag bestämde jag mig för att titta på föreläsningen hemifrån. Har grupparbete lite senare så orkade inte gå till skolan, sen gå hem för lunch och sen gå tillbaka till skolan för grupparbete. Tur att man kan lyssna på föreläsningen hemifrån! :) jag föredrar det för koncentrerar mig mycket bättre.

Sen spelas även föreläsningar in så att man kan kolla i efterhand, även det är jäkligt bra om man har missat en föreläsning eller vill lyssna en gång till.

Skugga student

Kategori: Allmänt

Jag är studentambassadör och något som heter frontskugga, vilket innebär att man kan kontakta mig om man är intresserad att läsa civilekonom på LTU. Då får man resa och boende betalda(finns ett visst max-belopp) och så kan man komma upp hit och se hur en dag ser ut för en civilekonom! :)
 
Imorgon får jag besök av två killar som ska "skugga mig". Blir nog riktigt skoj! Dom kommer till skolan på morgonen någon gång och sen så kommer jag visa runt lite, vi kommer käka lunch, de kommer få följa med på en föreläsning och sen om dom vill se hur jag bor så får dom se det också :) Sen får vi hålla tummarna att de vill komma till luleå och plugga! :)
 
 
 
 
 

Säsong 1 slut!

Kategori: Allmänt

Säsong 1 av V är nu slut! Så imorgon drar jag och Simon igång säsong 2, spännande!

Nu ska jag förhöra Simon lite inför hans dugga som han har imorgon. Jag tycker kursen verkar riktigt rolig! Handlar om en massa VA-system!

Har jag verkligen valt rätt utbildning?! ;) hur skulle det låta om jag kommer till en intervju och dom frågar vad jag har för utbildning och jag då svarar civilekonom med inriktning vattenledningsdimensionering? ;) hahahahahah. Skämt åsido, klart jag valt rätt utbildning! :)

Simskola

Kategori: Allmänt

Idag är det söndag och helgen är snart över. Söndagen har mest spenderats i simhallen, alltid kul att lära barn simma! :) Nu ligger vi i soffan(som vanligt..) och kollar tv. Just nu är det hockey, Sverige
-Finland, men snart blir det att fortsätta se serien V. Yay, snart klara med säsong 1. Då blir det att fortsätta med säsong 2!

Simon var ganska så hungrig när vi kom hem från simskolan. Märktes ganska så tydligt på hans portion, eller vad tycker ni? ;)

Nyttig kväll

Kategori: Allmänt

Har ganska nyligen kommit hem från Linnea där också Hugo och Matilda var. Många ska ut ikväll men jag orkade verkligen inte. Har varken lust eller ork :/ så när dom gick över till Sanna för förfest så drog jag hem :)

Nu sitter jag och Simon i soffan och dippar grönsaker samtidigt som vi ser serien V!

V

Kategori: Allmänt

Vaknade några gånger tidigt imorse men tvingade mig själv att somna om. Vaknade sedan runt tio pigg och utvilad.

Ja och Simon har suttit i soffan och nördat serien V. Nu är det dags för oss att bege oss till gymmet för att genomföra dagens träning!

Äntligen helg!

Kategori: Allmänt

Idag när jag kom hem från skolan så tog jag och Simon ett bad. Åh såå skönt det var. Dock blir man ju så himla trött och seg så vi orkade varken ta oss till gymmet eller laga middag. Jag körde istället ett träningspass här hemma och så käkade vi mackor till middag. Skulle egentligen ätit fläskfilé men det får vi göra imorgon istället :)

Till gladiatorerna så åt vi honungsmelon, apelsin, banan och vindruvor. Nu när vi inte äter sötsaker får man hitta andra alternativ att ha som fredags/lördagssnacks! :)

Imorgon blir en lugn dag. Jag tänkte först träna ett pass som heter cardio cross(cirkelpass) imorgon kl 9.30 tillsammans med Linnea, Matilda och Hugo men känner att jag behöver sova lite. Så imorgon kommer ingen klocka ringa och så kommer jag försöka att verkligen sova ut nu när jag inte fått så mycket sovmorgon denna vecka! Sen får jag och Simon se om vi drar till gymmet eller till skidspåren. Det lutar åt gymmet eftersom det ska vara så förbaskat kallt imorgon, cirka 20 minus.. Men vi får se, kanske väderguden hör min önskan om varmare väder och strålande sol!

Morgontrött..

Kategori: Allmänt

Ibland hatar jag att våran säng är såå himla skön. Just nu vill jag bara ligga kvar och somna om.. Speciellt när man hör Simon snarka bredvid .. Men eftersom vi har redovisning nu på morgonen så måste jag upp! Sen är det två föreläsningar i juridiken och sen tar jag äntligen helg! Helt crazy att veckan gått så fort!

Dagens träning avklarad!

Kategori: Allmänt

Är nu hemma från gymmet. Instruktören var lite rolig, hehe. Vi dansade nämligen till några låtar där vi svängde med armarna hit och dit. Sen var han jäkligt hård också. Man fick inte sänka och han verkligen peppade alla så att man körde max. Så nu är jag ganska så slut. Hade dock problem att förstå vad han sa i början av passet för han sa "sänk ner" och jag fattade det som att man skulle minska motståndet. Men icke, det betydde visst att man skulle öka motståndet.. Tur att man kunde se hur han reglerade motståndet och sen har man ju även lite sunt förnuft ;)

Efter passet gick jag över till rummet där maskinerna finns och tränade ljumskar, rumpa, mage och rygg :)

Nu ska jag avnjuta en smoothie som jag nyss har gjort till mig och Simon. Mums!

IW

Kategori: Allmänt

Har ganska så nyligen vaknat. Sov middag i några timmar, det var skönt! Jag såg också att jag visst bokat in mig indoor walking 18.30 så nu är det bara att bege sig till gymmet. Just nu är jag inte alls taggad men lär nog bli det när jag väl är där! Det är ju så skönt efter ett pass när man vet att man tagit i :)

Sovdags

Kategori: Allmänt

Åh vad less jag är på våran granne. Mellan kl 19 och 21 hade dom tydligen träning med bandet. Då var det alltså trummor, bas, gitarr och sång. Bara trummor brukar vara jobbigt. Jag kanske borde säga upp mitt spotifykonto? Jag kan ju istället lyssna på när grannen och hans band spelar varje dag. Jag och Simon hör verkligen A L L T. Ligger nu i sängen och försöker sova men går inte eftersom det nu är ett gäng där så dom pratar/skrattar m.m. Nej imorgon blir det att köpa öronproppar!

Frukosttips!

Kategori: Allmänt

Jag brukar ha lite svårt att veta vad man ska göra till frukost. Oftast kokar jag 2 ägg och äter bara sådär men imorse var jag inte alls sugen på ägg så istället gjorde jag en smoothie. Nu har jag nog en ny favoritfrukost. thihi
 
Man kan ju ha allt möjligt i men jag höll den simpel och använde mig av ingredienser jag hade hemma. Den var superlätt att göra!
Jag mixade bara: 
 
- 4 dl vaniljyoghurt
- 1 dl frysta hallon
- 1 banan
 ( räckte till 2 stora glas )
 
Mums så gott det var!
 

Kort skoldag

Kategori: Allmänt

Är nu äntligen hemma i lägenheten. Eller ja, kom hem från cirka en timme sen. Idag var en kort skoldag, såå skönt. Men ska ändå läsa lite ikväll då vi har ett övningspass i juridiken imorgon som jag gärna vill fatta lite av ;)
 
Onsdagar brukar vara den bästa dagen eftersom Svriges mästerkock går kl 20.00 på onsdagar. MEN inte idag. Bajsfotboll som måste vara just idag.. Jag och simon har därför bestämt oss för att laga lite god mat, eventuellt trerätters, och sen bara mysa. Åh så härligt! 
 

Godmorgon!

Kategori: Allmänt

Imorse ringde klockan 06.00. Jag råkade somna om men lyckades vakna 06.20 igen. Tur det! Jag nästan flög upp ur sängen och tog på mig varma kläder. Sedan begav jag mig ut på min morgonpromenad. Det var faktiskt riktigt härligt, så detta kommer jag göra om. Jag gick 1 timme och kom då 6 km. Mot slutet så råkade jag komma vilse lite men hittade som tur hem igen! :)

Månadens mål

Kategori: Allmänt

Idag blev träningen en timmes promenad tillsammans med Simon. Har träningsvärk i hela kroppen så kände att en promenad var perfekt. Har som mål denna månad att träna något varje dag. Behöver inte vara värsta passet varje dag(vet att kroppen behöver vila) men bara jag rör på mig på något sätt! :) och hittills har jag tränat något varje dag!

Imorgon ringer väckarn runt kl 6 och jag hoppas att jag då orkar upp för lite träning. Blir antingen att gå en morgonpromenad eller en sväng till gymmet. Är ju himla skönt att vara klar med träningen på morgonen så att man har hela eftermiddagen till att göra annat! :)

Nej nu är det dags att göra sig redo för sängen. Godnatt på er alla!

#Trött tjej

Kategori: Allmänt

Vaknade 4.30 inatt och var jättepigg. Sen när väckaren ringde 6.30 så kom jag knappt upp ur sängen för att jag var så himla trött.. Efter att ha dragit mig i över en timme så tvingade jag tillslut upp mig själv. Nu sitter jag på skolan och pluggar med gruppen, Jippi.

The impossible

Kategori: Allmänt

Precis sett filmen The Impossible tillsammans med Simon. Filmen är baserad på en sann historia om en familj som var med om tsunamin 2004. Riktigt bra film. Lite seg kanske, men får 3,5/5 i betyg! Om ni funderar på vilken film ni ska se - se den här! :)

Träning

Kategori: Allmänt

Dagens träning blev ett gympass och så en kort promenad lite senare. Gympasset gick sådär för mig :/. Precis innan vi skulle gå till gymmet så fick jag ont i magen men tänkte inte mer på det utan gick till gymmet ändå. Idag var det överkroppen som skulle tränas men efter några maskiner så kände jag hur jag började kallvettas och knappt kunde stå upp. Det slutade med att Simon fick köra de sista maskinerna själv och så fick jag sitta bredvid och vila.

Typiskt att jag ska få ont i magen. Jävla mensvärk. Var så länge sen sist jag hade sån värk och det var ingenting jag saknat direkt..

Efter 2 Alvedon och lite vila så mådde jag mycket bättre så då gick vi ut på en kort promenad(inte lätt när det snöar och blåser ute..). Så lite träning har jag ändå fått idag. Yay!

Sockerberoende

Kategori: Allmänt

När man blir bjuden på chips/godis/kakor m.m och säger "nej tack" så säger många "men ta bara en, det skadar ju inte". Men JO det gör det. Mig påverkar det iaf för om jag äter en bit så blir ja så sugen att jag vill äta upp allt. Och det slutar oftast med att jag äter upp allt.. Jag skulle nog vilja kalla mig själv sockerberoende. Och det beroendet måste jag bli av med. Så därför avstår jag helt från sånt just nu. :)

 

Lite sovmorgon

Kategori: Allmänt

Ligger nu helt död i soffan och kollar på dagens föreläsning. Så skönt att man kan se den hemifrån. Läraren är så jäkla skön också. Alltså hans svenska.. men huvudsaken är att man förstår vad han säger och det gör jag som tur är ;)

Istället för att gå upp runt sju kunde jag nu gå upp strax efter 8 och så slapp jag även fixa mig. Vet dock inte om vi ska ha grupparbete eller så idag, jag får höra av mig till gruppen och se :)

Jag måste ha sträckt mig. Jag har riktigt ont höger baksida lår. Jag kan gå men det gör grymt ont när jag ska böja på benet och så. Simon fick massera mig mig igår och så smörjde han in med tigerbalsam. Vi får hålla tummarna att det blir bra snart! :)

I am tired

Kategori: Allmänt

Jag vann!!! Dock bara två Sverigelotter.. Jaja, det är mer än ingenting iallafall.. ;)

Kom nästan nyss hem från en promenad. Det var riktigt skönt, dock kallt. Så nu är jag helt frusen. Men det var det värt! Som jag sagt tidigare så är det ju sååå himla skönt att gå på kvällspromenader!

Har precis käkat två kvällsmackor tillsammans med ett glas mjölk. Gött(ser kanske inte så gott ut på bilden men det var riktigt gott). Nu ska jag försöka övertala Simon att massera mig, för varje minut som går så får jag bara mer och mer träningsvärk.. Hur ska jag kunna orka upp till skolan imorgon?!

Bingolotto

Kategori: Allmänt

Jag och Simon sitter klistrade i soffan framför tv:n och hoppas på vinst!

Nu är det dags igen

Kategori: Allmänt

Igår tränade jag och Simon ett benpass och det märktes imorse. Jag har galet ont i låren, jösses! Haha kan knappt gå.. Men jag ska inte klaga, här byggs det muskler! :D

Har precis kommit hem från simskolan. Jag och Simon har 5 grupper och dessa grupper var faktiskt riktigt bra. Alla barn var grymt duktiga och dom tyckte det var jättekul! :) I en grupp hade vi dock bara en simmare som kom så hoppas fler kommer nästa söndag så hon slipper vara själv :)

Nu ska jag och Simon fixa käk, det blir potatismos och fiskpinnar! Båda älskar hemmagjort potatismos så vi båda har längtat hela dagen! ;)

Bio

Kategori: Allmänt

Kom ganska nyligen hem från Jenny efter lite häng med gänget. Runt fyra-tiden träffades vi på stan för att käka god mat och så bio. Det var jag, Linnea, Matilda, Hugo, Jenny och Sofia. :)

Vi käkade Thaimat och så såg vi musikalfilmen Les Miserables. Helt ok film men lite jobbigt att de sjöng hela tiden och så var den lite för lång. På en skala 1-5 så skulle jag säga 2.5 :)

När bion var slut så bestämde vi oss för att åka hem till Jenny. Sofia orkade inte följa men vi andra åkte till Jenny. :) Det var förfest där och så stuk efter det. Jag orkade dock inte festa eftersom jag har simskola ganska tidigt imorgon och sen körde jag bil så det fick bli en nykter kväll för mig! Stannade bara ett tag hos Jenny, var galet trött och så längtade jag hem till Simon som var helt ensam en lördag-kväll..

1 vecka och 1 dag

Kategori: Allmänt

Idag har jag och Simon varit utan sötsaker i 1 vecka och 1 dag. Vi båda är helnöjda, haha. Ska klara minst hela februari också har vi tänkt! När vi väl äter sött sen så kommer det nog bli på helger/speciella dagar/kalas och sånt. :)

Idag var vi båda riktigt sugna på godis men vi åt lite frukt istället. Det var gott det också! :)

Här får ni en bild på nybakade bullar som jag och Simon bakade innan sommaren typ. Ser de inte goda ut? Jag och Simon blev galet sugna när vi såg bilden. Hehe, men vi ska nog klara av att lyckas hålla oss borta från det!

Vår nya grej

Kategori: Allmänt

Äntligen har jag och Simon hittat en gemensam hobby. Längdskidor! Skönt att kunna åka till ormberget och åka några km tillsammans. Vi tycker att det är skönt att vi kan göra något kul bara vi två.

Finally friday

Kategori: Allmänt

Imorse var jag riktigt trött när klockan ringde. Drog mig i nästan 40 minuter innan jag kom upp..

Sitter nu med gruppen i skolan och går igenom övningsuppgifter som ska vara klara tills torsdag nästa vecka. Skönt att vara klara med saker i tid.

Dock hinner jag inte klart med uppgifterna idag för ska snart dra mig hemåt. Jag och Simon ska nämligen åka längdskidor!! :D

Tränade ganska så hårt igår på gymmet och det märks idag. Jag har sån jäkla träningsvärk! Riktigt härligt faktiskt, det betyder ju att ja tog i igår! :)